Εκρήξεις σε όλη την Ουκρανία: Η μαζικότερη επίθεση των Ρώσων με drones στο Κίεβο

Freepen.gr - Τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν "την πιο μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη" στην ουκρανική πρωτεύουσα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, 74 από τα 75 μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρεται να καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της γενναίας ουκρανικής αεράμυνας στην περιοχή του Κιέβου.

Οι κάτοικοι του Κιέβου παραπονέθηκαν για μια άγρυπνη νύχτα. Εκρήξεις βροντούσαν σε όλη την πόλη και σε άλλες περιοχές της περιοχής. Η επίθεση διήρκεσε περίπου έξι ώρες. Υπήρχαν αρκετά κύματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ως αποτέλεσμα των μαζικών χτυπημάτων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη φέρεται να υπέστη ζημιές. Η Ukrenergo και οι αρχές του Κιέβου προειδοποίησαν για σοβαρές διακοπές ρεύματος στην πρωτεύουσα και την περιοχή. Διακόπηκε επίσης η λειτουργία του μετρό. Τέτοιες ζημιές δεν θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα κάποιας ζημιάς σε έναν μόνο σταθμό. Οι επίσημοι αυτοί ισχυρισμοί των ουκρανικών αρχών διέψευσαν τους ισχυρισμούς του ουκρανικού στρατού ότι δήθεν δεν καταρρίφθηκε μόνο ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Επιπλέον, πλάνα από την πόλη επιβεβαίωσαν πυρκαγιές στην ίδια την πόλη.

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν στις περιοχές Brovary, Zhuliany, Troyeshchyna κοντά στο Κίεβο. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, τα πλήγματα στόχευαν συστήματα αεράμυνας κοντά στο αεροδρόμιο Boryspil και ουκρανικές αποθήκες πυρομαχικών, όπου αναφέρθηκε πυροδότηση.

Ουκρανικές πηγές κοινοποίησαν φωτογραφίες από τα συντρίμμια ενός ρωσικού UAV Geran που φέρεται να καταρρίφθηκε κοντά στην πόλη. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήταν βαμμένα σε μαύρο χρώμα. Έχει γίνει πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν μαύρα drones στον νυχτερινό ουρανό. Ειδικά επειδή υπάρχει ειδική ομάδα Ουκρανών στρατιωτών που έχει αναπτυχθεί γύρω από την πρωτεύουσα, οι οποίοι έχουν εντολή να επιτηρούν τον ουρανό, να αναζητούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και να τα καταρρίπτουν με πολυβόλα.

Τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου, περισσότερες εκρήξεις φέρεται να σημειώθηκαν βροντερά στις περιοχές Mykolaiv, Kirovograd, Zaporozhie. Το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου, σήμανε και πάλι συναγερμός στον αέρα στο Κίεβο, καθώς και στην περιοχή Sumy. Το βράδυ, ακούστηκε στις περιοχές Πολτάβα, Χάρκοβο, Σούμι.

Σύμφωνα με την έκθεση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας στις 24 Νοεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 31 ομαδικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Στο στόχαστρο τους βρέθηκαν ουκρανικές υποδομές, οπλοστάσια, αποθήκες καυσίμων, στρατιωτικές βάσεις, εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από εθνικιστικούς σχηματισμούς και τη Λεγεώνα των Ξένων μέσα σε μια εβδομάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail