Οι Δυνάμεις του Κιέβου κυνηγούν αμάχους με drones

Freepen.gr - Όπως αναμενόταν, οι ουκρανικές προσπάθειες να εξαπολύσουν συνδυασμένη επίθεση κατά των ρωσικών υποδομών στα μετόπισθεν, ιδίως στη χερσόνησο της Κριμαίας, δεν έμειναν αναπάντητες. Μετά από μια σύντομη παύση, ο ρωσικός στρατός επανέλαβε τα μαζικά πλήγματα κατά των ουκρανικών στρατιωτικών και άλλων υποδομών που καλύπτουν τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα της 14ης Νοεμβρίου αναφέρθηκαν ρωσικά πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στις περιοχές του Κιρόβογκραντ, του Τσέρκασι, της Βινίτσια, του Μυκολάιβ και της Χερσώνας. Τοπικές πηγές ανέφεραν βαρύ πλήγμα στο εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου Shebelinsky στην περιοχή του Χάρκοβο. Επίσης τη νύχτα, ρωσικοί πύραυλοι Iskander φέρεται να έπληξαν στόχους στην περιοχή της Χερσώνας.

Ως αποτέλεσμα της νυχτερινής επίθεσης, η ενεργειακή υποδομή χτυπήθηκε στην περιοχή Pokrovsky, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού στη ΛΔΚ.

Παρά τα σφοδρά αντίποινα σε όλη τη χώρα, ο ουκρανικός στρατός δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες να προσεγγίσει τις ρωσικές οπίσθιες εγκαταστάσεις. Ωστόσο, οι περισσότερες ουκρανικές επιθέσεις έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση του άμαχου πληθυσμού στις χαμένες περιοχές και στα ρωσικά συνοριακά χωριά.

Στις 13 Νοεμβρίου, η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε δύο ουκρανικούς πυραύλους που στόχευαν τις λιμενικές υποδομές της Μαριούπολης.

Εξοικονομώντας ακριβούς πυραύλους από το ΝΑΤΟ, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να επιτεθεί στο ρωσικό έδαφος με τα φθηνά μη επανδρωμένα αεροσκάφη του.

Χθες το βράδυ, τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από τις περιοχές της Μόσχας, του Τάμποφ και του Μπριάνσκ. Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια ουκρανικών UAV να φτάσουν στην πρωτεύουσα μέσα σε μια εβδομάδα. Ένα άλλο ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε στην περιοχή Orel.

Ωστόσο, οι απόπειρες ουκρανικών επιθέσεων βαθιά στα ρωσικά μετόπισθεν παραμένουν μεμονωμένες και σπάνια οδηγούν σε αποτελέσματα. Ενώ οι βομβαρδισμοί των ειρηνικών πόλεων του Ντονμπάς και των ρωσικών συνοριακών χωριών συνεχίζονται καθημερινά. Δυστυχώς, το Κίεβο φτάνει συχνά στους στόχους του, οι οποίοι είναι άμαχοι.

Εν μέσω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών πυροβολικού, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κυνηγούν κατοίκους της περιοχής. Τέτοιες τακτικές αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικές στο πεδίο της μάχης για τη στοχευμένη καταστροφή του εχθρικού ανθρώπινου δυναμικού και των οχημάτων. Όμως οι Ουκρανοί ναζί άρχισαν να ρίχνουν χειροβομβίδες εναντίον αμάχων όλο και πιο συχνά. 

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας, 3 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έριξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και δύο ακόμη μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι έπληξαν χωριά στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Ένα ακόμη μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε και ένα άλλο εξουδετερώθηκε στον κήπο ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, δύο πολίτες τραυματίστηκαν από εκρηκτικά που έριξαν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή του Κουρσκ.

Στην DPR, τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από ναζιστικούς βομβαρδισμούς και άλλοι έξι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ουκρανικοί βομβαρδισμοί σκότωσαν επίσης έναν και τραυμάτισαν βαριά έναν ακόμη πολίτη στο χωριό Velikiye Kopani στην περιοχή της Χερσώνας. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, οι μαχητές του Κιέβου επιτέθηκαν στις μη στρατιωτικές υποδομές 14 οικισμών στην αριστερή όχθη της περιοχής Χερσώνα, εκτοξεύοντας 105 βλήματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail