Ουκρανός πιλότος αυτομόλησε στη Ρωσία: Η διακοπή των αμερικανικών όπλων και οι επιπτώσεις της αντεπίθεσης συντρίβουν το ηθικό

Freepen.gr - Ένας πιλότος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκε στις 18 Νοεμβρίου ότι αυτομόλησε στη Ρωσία, με περαιτέρω λεπτομέρειες να παραμένουν αβέβαιες. Ένας Ρώσος πιλότος επιθετικού ελικοπτέρου Ka-52 φέρεται να έπαιξε ρόλο στην οργάνωση της πτήσης, αν και το αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε για την αυτομόληση παραμένει αβέβαιο. Η συμμετοχή του πληρώματος ρωσικού ελικοπτέρου υποδηλώνει ότι μπορεί να υπήρξε κάποια επικοινωνία με τις ρωσικές δυνάμεις που σχεδίαζαν εκ των προτέρων την αυτομόληση, γράφει το militarywatchmagazine.com.

Το περιστατικό έρχεται καθώς οι αποστασίες του ουκρανικού προσωπικού συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ το ηθικό φέρεται να έχει υποστεί πλήγμα λόγω της αποτυχίας της πολύμηνης καλοκαιρινής επίθεσης εναντίον ρωσικών θέσεων, των ακραίων ποσοστών απωλειών που αντιμετώπισαν, της αδυναμίας των νέων δυτικών εξοπλισμών να αντιστρέψουν την πορεία της σύγκρουσης, και πιο πρόσφατα της εκτροπής των νέων δυτικών προμηθειών όπλων προς το Ισραήλ, η οποία θα επιδεινώνει όλο και περισσότερο τις ελλείψεις εξοπλισμού της Ουκρανίας.

Στην Πολεμική Αεροπορία αρκετοί από τους εναπομείναντες κορυφαίους πιλότους της χώρας φέρονται να σκοτώθηκαν σε μάχη στα τέλη Αυγούστου, ενώ συνεχίζουν να αναφέρονται ακραίες απώλειες μεταξύ των μονάδων πολεμικής αεροπορίας. Αναφορές από δυτικές και ρωσικές πηγές έχουν δείξει σταθερά ότι ο ουκρανικός στρατός εξαναγκάζει το στρατολογημένο προσωπικό σε μάχες υψηλής έντασης με ελάχιστη έως καθόλου εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι αναφορές τόσο για προσωπικό που παραδίδεται γρήγορα, όσο και για στρατιώτες από πιο καλά εκπαιδευμένες πιστές μονάδες που πραγματοποιούν εκτελέσεις για να αποτρέψουν τις λιποταξίες.

Οι Ουκρανοί αποστάτες έχουν σε αρκετές περιπτώσεις υπηρετήσει στην πρώτη γραμμή του μετώπου με τις ρωσικές δυνάμεις, γεγονός που προβάλλεται έντονα από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ενώ η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά τα αποθέματά της σε όπλα, αποκαθιστώντας εν μέρει τους ρυθμούς παραγωγής της σοβιετικής εποχής, ενώ έχει προβεί και σε αγορές από τη Βόρεια Κορέα, η οποία διαθέτει μεγαλύτερη δύναμη πυροβολικού από τον ίδιο τον ρωσικό στρατό, οι μειούμενες προμήθειες της Ουκρανίας έχουν οδηγήσει όλο και περισσότερους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι η ήττα του Κιέβου είναι σχεδόν βέβαιη και μπορεί να επιτευχθεί αποφασιστικά το 2024.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail