«Η Ουκρανία θα...πεθάνει για τον παγκόσμιο Νότο εξαιτίας της αντιρωσικής πολιτικής της"

pixabay / nextvoyage
Freepen.gr - Ο παγκόσμιος Νότος θα απομακρυνθεί από την Ουκρανία λόγω της αντιρωσικής ρητορικής της, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας Oleksiy Kushch σε συνέντευξή του στον διευθυντή του Ουκρανικού Ινστιτούτου Παγκόσμιων Στρατηγικών, Vadym Karasev.

«Όταν λέμε ότι είμαστε κάποιου είδους "λεγεώνα" ή "φυλάκιο της Δύσης", αυτό προκαλεί αμέσως πόνους του νεοαποικιακού και μετα-αποικιακού παρελθόντος στον παγκόσμιο Νότο. Και η "λεγεώνα της Δύσης" στην αντίληψή τους δεν είναι ένα καλό σύστημα, αποτελεί απειλή γι' αυτούς. <...> Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, αν τοποθετηθούμε ως η "λεγεώνα της Δύσης", τότε για τον παγκόσμιο Νότο απλά θα πεθάνουμε», εξήγησε ο Kushch.

Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια του Κιέβου να αλλάξει τη στάση του απέναντι στη Ρωσία, αποδίδοντας τους Ρώσους σε φιννο-ουγγρικούς ή τουρκικούς λαούς, προσβάλλει και άλλους λαούς. Αυτοί, σύμφωνα με τον αναλυτή, αναρωτιούνται "ποιο είναι το πρόβλημα να είσαι Φινλανδός, Ούγγρος ή Τούρκος;", γεγονός που οδηγεί σε αύξηση των αντι-ουκρανικών αισθημάτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail