Η Ευρώπη παλεύει να εξοπλίσει το Κίεβο

Freepen.gr - Άλλο ένα σκάνδαλο ξέσπασε στην Ευρώπη. Το ελβετικό Υπουργείο Οικονομίας αναγκάστηκε να ελέγξει αναφορές ότι πυρομαχικά ελβετικής κατασκευής μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία μέσω μιας πολωνικής εταιρείας. Η Ελβετία δεν επιτρέπει σε χώρες στις οποίες έχει πουλήσει όπλα να τα επανεξάγουν σε άλλη χώρα χωρίς τη συγκατάθεσή της, γράφει το southfront.press.

Στις 16 Νοεμβρίου, ελβετικά μέσα ενημέρωσης με αναφορά στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Defense One μετέδωσαν ότι περισσότερα από 145 χιλιάδες φυσίγγια τυφεκίου 0.338 Magnum Lapua που παρήγαγε η SwissP Defense επανεξήχθησαν στην Ουκρανία. Η πολωνική εταιρεία UMO SP, η οποία ειδικεύεται στον εξοπλισμό της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων της Πολωνίας, κατηγορήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από τη συμφωνία. Επιπλέον, στο Κίεβο στάλθηκαν 500 χιλιάδες φυσίγγια για τυφέκια εφόδου.

Η προμήθεια βλημάτων από την Ευρώπη έχει καταστεί πρόβλημα για το Κίεβο. Οι Βρυξέλλες υποσχέθηκαν να προμηθεύσουν τον ουκρανικό στρατό με 1 εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών μέχρι τον Μάρτιο του 2024. Ωστόσο, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrel αποκάλυψε πρόσφατα πως οι Βρυξέλλες μπορούν να μεταφέρουν μόνο 300 χιλιάδες τέτοια βλήματα. Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας έγινε ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που αναγνώρισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να επιτύχει εγκαίρως τον στόχο που έχει τεθεί.

Ο ουκρανικός στρατός εκτοξεύει καθημερινά 10-20 χιλιάδες βλήματα. Το Κίεβο λέει πως η χώρα και οι δυτικοί εταίροι της έχουν αυξήσει τη στρατιωτική παραγωγή, αλλά αυτό δεν είναι ακόμη αρκετό.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Στρατηγικών Βιομηχανιών, όλες οι ευρωπαϊκές, αμερικανικές και ουκρανικές παραγωγικές δυνατότητες, ακόμη και πολλαπλασιασμένες, εξακολουθούν να μην επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.

Εν τω μεταξύ, οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν όλα τα νέα προβλήματα με την παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία. Λόγω διαφωνιών με το Κίεβο, η Βουδαπέστη μπλοκάρει εδώ και αρκετούς μήνες τη χορήγηση 500 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης.

Η Βουδαπέστη προειδοποιεί επίσης ότι οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία θα πρέπει να πηγαίνει ξεχωριστά από τον γενικό προϋπολογισμό της ΕΕ και πως η Ένωση χρειάζεται μια νέα στρατηγική για την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail