Η Δύση προχωρά στο Σχέδιο Β για να ταράξει και να συντρίψει τη Ρωσία

Photo: Openverse by pingnews.com is licensed under Public Domain Mark 1.0
Η Δύση έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες του Σχεδίου Α για να ανατρέψει τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν χρησιμοποιώντας το Σχέδιο Α, αλλά οι παγκοσμιοποιητές έχουν το Σχέδιο Β.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας είπε ότι δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση στη Ρωσία που θα μπορούσε να κάνει κάτι. Η ρωσική αντιπολίτευση που δρα από το εξωτερικό «δεν είναι πραγματική», καθώς δεν έχει καμία επιρροή στους ανθρώπους.

Η Κάλλας έκανε το παραπάνω σχόλιο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης φάρσας με τους φαρσέρ Βοβάν και Λέξους, οι οποίοι δημοσίευσαν την ηχογράφηση της τηλεφωνικής τους συνομιλίας στην επίσημη σελίδα τους στο VK.

"Ως εκ τούτου, δε θα βασιζόμουν στην αντιπολίτευση, γιατί δεν έχουν καμία. Το ευρύ κοινό υποστηρίζει τον Πούτιν", είπε η Εσθονή πρωθυπουργός.

Η Κάλλας είναι πιο εξοικειωμένη με τη ρωσική πραγματικότητα από άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς. Ο σύζυγός της εργαζόταν (ή εξακολουθεί να εργάζεται) με ρωσικές επιχειρήσεις.

Σχέδιο Α: Η φιλελεύθερη αντιπολίτευση έρχεται στην εξουσία

Σύμφωνα με το δυτικό σχέδιο, η φιλελεύθερη αντιπολίτευση στη Ρωσία πρέπει να ηγηθεί του κινήματος για την απομάκρυνση του Βλαντιμίρ Πούτιν από την εξουσία. Ωστόσο, το ποσοστό αποδοχής του Πούτιν φτάνει περίπου το 80 τοις εκατό και η Δύση υπολογίζει σε μαζικές ταραχές, ένα πραξικόπημα ή μια ανταρσία στο παλάτι.

Από την σκοπιά των Ρώσων, η φιλελεύθερη αντιπολίτευση είναι ένας όρος που δηλώνει «εχθρούς του λαού», αφού ο Ρώσος πρόεδρος εκλέγεται με λαϊκή ψήφο. Επιπλέον, οι υποστηρικτές της δεν έχουν σαφές θετικό πρόγραμμα. Είναι μόνο συμμετείχε σε αμφίβολες έρευνες διαφθοράς με το σύνθημα «για όλα τα καλά ενάντια σε όλα τα κακά».

Η φιλελεύθερη αντιπολίτευση παρέμεινε περιθωριακή στη Ρωσία για δύο ακόμη λόγους παρά όλες τις προσπάθειες και τα δυτικά χρήματα.

Καταρχάς, θα είναι διατεθειμένος ο κόσμος να ψηφίσει τον Λεονίντ Βολκόφ*, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα «κρεμάσει κόκκινους λαιμούς» στους φανοστάτες; Ή τον Αλεξέι Ναβάλνι**, ο οποίος είπε πως περιφρονεί τους ανθρώπους που «ανέχονται» τα μνημεία του Στρατάρχη Ζούκοφ; Ο Κάλλας έχει απόλυτο δίκιο — το ρωσικό κοινό δεν θα υποστηρίξει ποτέ τέτοιες ιδέες.

Δεύτερον, η Ρωσία είχε ήδη την εμπειρία της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μπόρις Γέλτσιν. Άφησε πίσω του την καταστροφή, την ανομία, το έγκλημα και τον αυτονομισμό. Επομένως, το να επιτρέπεις σε ανθρώπους σαν αυτόν να «κάνουν κάτι ξανά» δεν προκαλεί παρά ένα αντανακλαστικό φίμωσης.

Το Σχέδιο Α δεν έχει πλέον βάση για ανατρεπτικές δραστηριότητες. Το ρωσικό κράτος είχε από καιρό εκκαθαρίσει δυτικές ΜΚΟ και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που υποστήριζαν αντιρωσικές δραστηριότητες. Μεμονωμένοι «αντιπολιτευόμενοι» χαρακτηρίστηκαν ως ξένοι πράκτορες και στερήθηκαν τα δικαιώματα προπαγάνδας στο ευρύ κοινό.


Όσο για την ξένη αντιπολίτευση, η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάλλας έχει δίκιο στην εκτίμησή της και δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσουμε εδώ: είναι απλώς «μηδέν». 

Το Σχέδιο Β ενεργοποιήθηκε από τα εβραϊκά πογκρόμ στο Νταγκεστάν

Ωστόσο, η Δύση έχει προχωρήσει τώρα στην εφαρμογή του Σχεδίου Β για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Ρωσία.

Το 1935, ο επικεφαλής του τμήματος εφαρμοσμένης κοινωνιολογίας της γλώσσας στο Ahnenerbe υπό τα SS, Georg Schmidt-Rohr, έγραψε στο έργο του «Σχετικά με την ανάγκη για ένα μυστικό τμήμα γλωσσικής πολιτικής»:

«Εάν η εσωτερική ταυτότητα του ρωσικού λαού συνεχίσει να αναπτύσσεται, τότε ακόμη και η τελική ήττα του ρωσικού κράτους δεν θα καταστρέψει τον κίνδυνο που προέρχεται από αυτό».

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή η ταυτότητα πρέπει να καταστραφεί — η Ένωση Σοβιετικών Δημοκρατιών «πρέπει να αναλυθεί στα φυσικά της συστατικά — σε φυλές». Το ναζιστικό σχέδιο προέβλεπε την απομόνωση της εθνικής συνείδησης των «φυλών» που θα ήταν σε έντονη αντίθεση με τη ρωσική.

Αυτό οδήγησε στην εμφάνιση διαφωνίας στην Ορθόδοξη Ουκρανία και αντισημιτιστικές συγκρούσεις στις μουσουλμανικές δημοκρατίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Τουρκία εργάζεται ακούραστα για το τουρκικό της έργο. Η Ρωσία θα δει αρνητικά αποτελέσματα αυτής της δουλειάς αργά ή γρήγορα, και δεν είναι σαφές γιατί η Μόσχα κλείνει τα μάτια σε αυτό. Οι Ρώσοι πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατευτούν από όλη την αρνητική ενέργεια που έχει ως στόχο να βάλει τους απλούς ανθρώπους να στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου.

*, **αναγνωρισμένοι ως τρομοκράτες και εξτρεμιστές στη Ρωσική Ομοσπονδία

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail