Το ΝΑΤΟ επιδιώκει να υπερβεί τα γεωγραφικά του όρια, παραβιάζοντας τα δικά του δόγματα - Πούτιν

Gavriil Grigorov/Ρωσικό Προεδρικό Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών/TASS
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ φιλοδοξεί να επεκτείνει τα γεωγραφικά του σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταδίδει το tass.com.

"Παρακολουθούμε τις προσπάθειες ορισμένων χωρών να επεκτείνουν τη ζώνη επιρροής τους. Επιπλέον, η Βορειοατλαντική Συμμαχία, παραδόξως, επιχειρεί να υπερβεί τα γεωγραφικά όρια της λειτουργίας της, παραβιάζοντας τα δικά της δογματικά έγγραφα", δήλωσε ο Ρώσος. είπε ο πρόεδρος σε συνάντηση με τον Zhang Youxia, Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας (CMC).

Κατά τη γνώμη του Ρώσου ηγέτη, «οι Ηνωμένες Πολιτείες παρασύρουν όλους τους συμμάχους τους περαιτέρω στην ενορχήστρωση μιας τεταμένης κατάστασης στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, προσπαθώντας να δημιουργήσουν νέες στρατιωτικές και πολιτικές συμμαχίες εκεί, συμπεριλαμβανομένων των εθνών της περιοχής».

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως οι ΗΠΑ «καθοδηγούνται από τα δικά τους εγωιστικά συμφέροντα εδώ».

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα και το Πεκίνο μετριάζουν την απάντησή τους στις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να δημιουργήσει στρατιωτικούς και πολιτικούς συνασπισμούς στην Ασία.

«Τα βλέπουμε όλα αυτά και μαζί με τους φίλους μας - συμπεριλαμβανομένης, πρώτα και κύριας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας - ανταποκρίνονται με ήρεμο και ισορροπημένο τρόπο, ενισχύοντας τις αμυντικές μας ικανότητες, μεταξύ άλλων μέσω κοινών ναυτικών και αεροπορικών ασκήσεων», διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν διευκρίνισε πως τέτοιες ασκήσεις διεξάγονται τακτικά.

«Το επίπεδο της συνεργασίας μας ανεβαίνει συνεχώς», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είναι πεπεισμένος ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ του αντιπροέδρου της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας «θα είναι χρήσιμες και σίγουρα θα συμβάλουν στην ενίσχυση της συνεργασίας σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα για τις χώρες μας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail