Αφγανός δραπέτης χλευάζει την Αυστριακή Αστυνομία και προκαλεί πολιτικό σάλο

pixabay / baowaybaoway
Freepen.gr - Ένας κρατούμενος που δραπέτευσε από την αστυνομία στο Wiener Neustadt της Αυστρίας, μοιράστηκε φωτογραφίες του να καταναλώνει κάνναβη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως γράφει το jungefreiheit.de.

Ο 16χρονος Αφγανός επρόκειτο να μεταφερθεί από το κέντρο κράτησης ανηλίκων Gerasdorf σε νοσοκομείο στο Wiener Neustadt τη Δευτέρα για εξέταση ρουτίνας, αλλά διέφυγε καθ' οδόν.

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν κατάφεραν να συλλάβουν τον έφηβο με χειροπέδες. Ακόμη και η χρήση ελικοπτέρων για το ανθρωποκυνηγητό δεν οδήγησε στη σύλληψή του. Ο ύποπτος επρόκειτο να αποφυλακιστεί σε δύο μήνες.

Τώρα ο δραπέτης φαίνεται πως δημοσίευσε φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram που τον δείχνουν να καταναλώνει κάνναβη. Σε μια φωτογραφία, οι χειροπέδες φαίνονται ακόμα, με ένα emoji που γελάει, μαζί με το μεσαίο δάχτυλο και την αστυνομία.
 
Der flüchtige Afghane verhöhnt auf seinem Instagram-Account die Justiz Screenshot: meinbezirk.at

Ο Γενικός Γραμματέας της Κάτω Αυστρίας Michael Schnedlitz του αντιπολιτευόμενου Αυστριακού Κόμματος Ελευθερίας (FPÖ) εξοργίστηκε με το περιστατικό. Εάν οι φωτογραφίες δείχνουν πράγματι τον καταζητούμενο, ο υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Αυστρίας Gerhard Karner (ÖVP) και η ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης Alma Zadić (Πράσινοι) θα πρέπει να παραιτηθούν, υποστήριξε.

«Η ανικανότητα του ÖVP και των Πρασίνων (είναι) απλώς αξιολύπητη και αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια του πληθυσμού», είπε ο Σνέντλιτζ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail