Δυτικοί στρατιωτικοί εργολάβοι αναδιατάσσονται από την Ουκρανία στο Ισραήλ καθώς οι προτεραιότητες μετατοπίζονται σε νέα μέτωπα

Freepen.gr - Οι δυτικοί στρατιωτικοί εργολάβοι που υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη πολεμική προσπάθεια του ουκρανικού στρατού κατά των ρωσικών δυνάμεων φέρονται να έχουν μεταφερθεί στο Ισραήλ για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις κατά των παλαιστινιακών πολιτοφυλακών στη Λωρίδα της Γάζας. Η εξέλιξη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων δυτικών μέσων από την ισπανική εφημερίδα El Mundo, αν και οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν καμία γνώση για τέτοιες αναπτύξεις, γράφει το militarywatchmagazine.com.

Οι εν λόγω συμβασιούχοι, μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί πολίτες, φέρονται να είχαν τοποθετηθεί προηγουμένως στην περιοχή Ζαπορόζιε, η οποία αποτελεί σημαντικό κέντρο εχθροπραξιών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων. Η συμμετοχή ξένων μαχητών από όλο τον δυτικό κόσμο στο πλευρό της ουκρανικής κυβέρνησης έχει δημοσιευθεί αρκετά διεθνώς, με τις εκτιμήσεις για τον αριθμό, τον ρόλο και την αποτελεσματικότητά τους να ποικίλλουν ευρέως.

Οι ξένοι μαχητές είχαν σε γενικές γραμμές διαφοροποιηθεί σε τρεις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των μελών ξένων στρατών και υπηρεσιών πληροφοριών, που αναφέρονται από τους New York Times ως "μυστικό δίκτυο" της CIA με πολύ εκτεταμένο ρόλο στην πολεμική προσπάθεια, των μισθοφόρων μαχητών που αποστέλλονται από διάφορες εργολαβικές οργανώσεις και των εθελοντών από όλο τον δυτικό κόσμο που εντάχθηκαν στον πόλεμο για ιδεολογικούς λόγους.

Η εκτροπή των εργολάβων από την Ουκρανία στο Ισραήλ έρχεται καθώς το ξέσπασμα των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή έχει αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από το ουκρανικό μέτωπο, ενώ η κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της λιβανέζικης πολιτοφυλακής Χεζμπολάχ απειλεί να αποσπάσει περαιτέρω την προσοχή από την Ανατολική Ευρώπη. Η λιβανέζικη πολιτοφυλακή διαθέτει δυνατότητες τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες από αυτές της Χαμάς.

Το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στις 7 Οκτωβρίου συνέβη καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις υποφέρουν από μήνες αποτυχημένων επιθέσεων και πρόσφατες απώλειες που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, και ακολούθησε τις διαδεδομένες προβλέψεις από διάφορες δυτικές πηγές πως η αποτυχία της δαπανηρής και κατά κύριο λόγο δυτικά χρηματοδοτούμενης επίθεσης θα ενίσχυε περαιτέρω τις εκκλήσεις για επανεξέταση της περαιτέρω βοήθειας.

Η ανάγκη εξοπλισμού και υποστήριξης του Ισραήλ τροφοδότησε την ήδη σημαντική αντίσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες απέναντι στην περαιτέρω χρηματοδότηση της ουκρανικής πολεμικής προσπάθειας, με το Καπιτώλιο να μην μπορεί να περάσει βοήθεια σε καμία από τις δύο χώρες λόγω της αντίθεσης των Ρεπουμπλικανών στον εξοπλισμό της Ουκρανίας και της άρνησης του Δημοκρατικού Κόμματος να εξοπλίσει το Ισραήλ, εκτός εάν η υποστήριξη περάσει ως μέρος ενός πακέτου που θα περιλαμβάνει υποστήριξη προς την Ουκρανία. Με Αμερικανούς ανώτερους αξιωματικούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη να έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν αναπτυχθεί για την υποστήριξη των ισραηλινών επιχειρήσεων, έχουν αναφερθεί ευρέως πολεμικές επιχειρήσεις από αμερικανικές χερσαίες μονάδες εναντίον δυνάμεων της Χαμάς. Οι ΗΠΑ φέρονται επίσης να έχουν προχωρήσει στην επέκταση της στρατιωτικής βάσης Site 512 στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ, σε απόσταση μικρότερη των 30 χιλιομέτρων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail