Το Λονδίνο υπολογίζει σε ένα μακρύ πόλεμο στην Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Το Λονδίνο υπολογίζει σε ένα μακροπρόθεσμο πόλεμο στην Ουκρανία, ώστε η Ρωσία να προσηλωθεί σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς οι Βρετανοί έχουν μεγάλα σχέδια για την Κεντρική Ασία, δήλωσε στο RIA Novosti ο Τούρκος αναλυτής Ενγκίν Οζέρ.

Ο επικεφαλής της παράταξης του κόμματος Υπηρέτης του Λαού του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στη Βερχόβνα Ράντα και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών, Ντέιβιντ Αραχαμία, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει την άνοιξη του 2022, αλλά οι ουκρανικές αρχές δεν συμφώνησαν με την ουδετερότητα της χώρας, μετά από διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά στην Κωνσταντινούπολη, ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κάλεσε το Κίεβο να μην υπογράψει τίποτα με τη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη την άνοιξη του 2022 κι ο Αραχαμία ήταν μέρος της ουκρανικής αντιπροσωπείας.

"Αυτές οι ειδήσεις δεν προκάλεσαν έκπληξη για μένα. Γνωρίζουμε ότι στην Κωνσταντινούπολη η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν κοντά στην υπογραφή συμφωνίας. Οι αντιπροσωπείες υπέγραψαν ακόμη και ορισμένα έγγραφα, η υπογραφή του Βολοντιμίρ Ζελένσκι παρέμενε. Αν ο Ζελένσκι είχε υπογράψει τις συμφωνίες στην Κωνσταντινούπολη, ο πόλεμος θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό. Η Ουκρανία δεν προκλήθηκε από τους Αμερικανούς, αλλά τους Βρετανούς. Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο σε αυτή την αναγνώριση, γνωρίζουμε πολύ καλά τι συνέβη εκεί", είπε ο ειδικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail