Το Μαϊντάν μετέτρεψε την Ουκρανία σε «φτωχή» γη

Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών/TASS
Freepen.gr - Μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν, η Ουκρανία έχασε την κρατική της ανεξαρτησία και μετατράπηκε σε μια «φτωχή, άπορη γη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε σχόλιο για τη δέκατη επέτειο από την έναρξη των διαδηλώσεων του ουκρανικού Euromaidan, μεταδίδει το πρακτορείο tass.com.

«Σήμερα είναι σκόπιμο να τεθεί το ερώτημα, τι ακριβώς έκανε το Euromaidan για την Ουκρανία, εάν το απόλυτο όνειρό της να ενσωματωθεί στην "ευρωπαϊκή οικογένεια" έχει γίνει πραγματικότητα. Η απάντηση είναι προφανής», δήλωσε ο διπλωμάτης. «Η Ουκρανία έχει μετατραπεί από μια αυτάρκης, βιομηχανικά ανεπτυγμένη και πολυπληθής δημοκρατία της πρώην ΕΣΣΔ σε μια φτωχή, άπορη περιοχή», σημείωσε η Ζαχάροβα.

«Η χώρα έχει χάσει την κρατική της ανεξαρτησία και συντηρείται από δυτικούς αποικιστές που καθορίζουν την εσωτερική και εξωτερική της πολιτική», επεσήμανε η διπλωμάτης.

Υποστήριξε πως «οι Ουκρανοί που βγήκαν για τις διαδηλώσεις του Μαϊντάν πριν από 10 χρόνια δύσκολα θα μπορούσαν να φανταστούν τι τραγικές συνέπειες θα είχε για αυτούς». «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο αδελφός μας ουκρανικός λαός, έχοντας κρατηθεί όμηρος από τους Αγγλοσάξονες και το καθεστώς του Κιέβου που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αναγκάζεται να ζει υπό τυραννία, στην πραγματικότητα, σε μια αποικία, εξ ολοκλήρου εξαρτώμενη από εξωτερικές δωρεές».

«Αλλά αυτό είναι το τίμημα της λεγόμενης «ευρωπαϊκής επιλογής», η οποία συγκάλυψε τα εν ψυχρώ σχέδια της Δύσης να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα ρωσοφοβικό επιθετικό εθνικιστικό κράτος, για να τη χρησιμοποιήσει ως εργαλείο στον υπαρξιακό αγώνα με τη Ρωσία στο να ξοδέψει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών πολιτών ενώ κατέστρεψε τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων», τόνισε η Ζαχάροβα.

«Τα αντίποινα από τις κεντρικές αρχές και ο οκταετής εμφύλιος πόλεμος κατά του Ντονμπάς ώθησαν τους κατοίκους έξι από τις 27 περιοχές της Ουκρανίας να επιλέξουν να ενταχθούν στη Ρωσία», είπε η διπλωμάτης.

Πριν από δέκα χρόνια «επιδέξιοι υποκινητές, εκπαιδευμένοι από Αμερικανούς και Ευρωπαίους εκπαιδευτές, έφεραν πλήθη σε διαδηλώσεις στους δρόμους με υποσχέσεις για μια «καλύτερη ευρωπαϊκή» ζωή, ταξίδια χωρίς βίζα στις χώρες της ΕΕ, δημοκρατία, ελευθερία του λόγου, ανθρώπινα δικαιώματα και καταπολέμηση της διαφθοράς, επεσήμανε η Ζαχάροβα. «Στην πραγματικότητα, ήταν καλά ενορχηστρωμένες και οργανωμένες μαζικές ταραχές με στόχο την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης», προσέθεσε.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες του Euromaidan, «ήταν ξεκάθαρο πως μιλούσαμε για μια άλλη «έγχρωμη επανάσταση» - «το πνευματικό τέκνο» των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους», πρόσθεσε.

Τα γεγονότα πυροδοτήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλει την προγραμματισμένη υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αναλυθεί πώς μπορεί να επηρεάσει την ουκρανική οικονομία, επανέλαβε η Ζαχάροβα. «Αυτή η σημαντική πτυχή αποσιωπάται σκόπιμα από δυτικούς και Ουκρανούς προπαγανδιστές», επεσήμανε. "Εν τω μεταξύ, είναι το κλειδί για την κατανόηση της τραγικής κατάστασης που βλέπουμε αυτήν την στιγμή. Πριν από δέκα χρόνια, η αναβολή της υπογραφής της Συμφωνίας Σύνδεσης με την ΕΕ κατέστρεψε τα σχέδια της Δύσης να αποσπάσει την Ουκρανία από τη Ρωσία και να καταστρέψει τους ιστορικά εδραιωμένους οικονομικούς, ανθρωπιστικούς, πολιτιστικούς, πνευματικούς, οικογενειακούς και συγγενικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τις χώρες και τους λαούς μας για αιώνες», εξήγησε ο διπλωμάτης.

«Τον Νοέμβριο του 2013, η Δύση και η ριζοσπαστική νεοναζιστική ουκρανική αντιπολίτευση διακινδύνευσαν τα πάντα για να αλλάξουν τελικά τη διαφοροποιημένη πολιτική πορεία της Ουκρανίας, για να ενσωματώσουν την οικονομία της, μαζί με την πολιτική της, στο δυτικό νεοαποικιακό σύστημα συντεταγμένων», τόνισε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail