Λωρίδα της Γάζας: Η παγίδα στην οποία έπεσε το Ισραήλ

idf.il
Freepen.gr - Για να νικήσει τη Χαμάς, το Ισραήλ θα πρέπει να καταστρέψει τη Λωρίδα της Γάζας, θυσιάζοντας τη διεθνή υποστήριξη, αυτή την άποψη εξέφρασε ο πρώην διευθυντής του τμήματος Μέσης Ανατολής στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, Νίκολας Γουέστκοτ, σε άρθρο για τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Σύμφωνα με τον ειδικό, η συνέχιση των εχθροπραξιών στη Γάζα αποδυναμώνει ολοένα και περισσότερο την «ηθική θέση» του Ισραήλ και ως εκ τούτου ακόμη και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί αναγνωρίζουν τις περιορισμένες δυνατότητες για «αντίποινα».

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να καταστρέψουν τη Χαμάς χωρίς να καταστρέψουν τη Λωρίδα της Γάζας· και καταστρέφοντας τη Γάζα, κινδυνεύουν να υπονομεύσουν τη διεθνή υποστήριξη προς το ίδιο το Ισραήλ», γράφει ο Westcott. 

Ο ειδικός πρόσθεσε ότι η Χαμάς είναι τόσο εδραιωμένη στην κοινωνία που οι ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες απλώς αυξάνουν την υποστήριξή της στον πληθυσμό.

«Ένας λαός που οδηγείται στην απόγνωση θα υποστηρίξει την απελπισμένη δράση», προειδοποίησε ο Westcott.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail