Το Ισραήλ θα πάψει να υπάρχει μέχρι το 2030 εάν ο πόλεμος με τη Χαμάς διαρκέσει πολύ

Φωτογραφία: Σελίδα Benjamin Netanyahu στο Facebook
Η προσοχή του κόσμου στρέφεται στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας. Θα εξαφανιστεί το Ισραήλ από τον παγκόσμιο χάρτη έως το 2030; Ποιος χρηματοδοτεί τη Χαμάς — Ιράν ή Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ; Γιατί είναι αδύνατο να καταστραφεί η Χαμάς; Η Pravda.Ru έθεσε αυτές και άλλες ερωτήσεις στον στρατιωτικό ειδικό, πρώην σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και μέλος της Επιτροπής Αφοπλισμού του ΟΗΕ, Igor Nikulin.

Alexander Shtorm - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

«Μπορεί το Ισραήλ να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν;»

"Υπάρχει το Κουβέιτ, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία που στέκονται πίσω από τη Χαμάς, επειδή αυτή είναι μια σουνιτική οργάνωση. Είναι παράλογο να κατηγορούμε το Ιράν για αυτό. Το Ιράν στέκεται πίσω από τη Χεζμπολάχ επειδή αυτή είναι μια σιιτική ομάδα"

«Είναι ο λόγος που οι Εβραίοι επιτίθενται στον Λίβανο για να χτυπήσουν τη Χεζμπολάχ και έτσι να προχωρήσουν σε στρατιωτική δράση κατά του Ιράν;»

"Γενικά, έχω την αίσθηση πως ήταν το Ισραήλ που προκάλεσε όλη αυτή την ιστορία. Όλα αυτά μοιάζουν με το γεγονός της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών δε θα αποτύγχαναν ποτέ αν δεν ήταν μια εντολή από ψηλά. Φαίνεται ότι όλα έκλεισαν εκ των προτέρων, έστειλε τους πάντες διακοπές, τίποτα δε λειτουργούσε και ολόκληρο το σύστημα απέτυχε να λειτουργήσει».

"Πολλοί εμπειρογνώμονες συμμερίζονται την άποψή σας καθώς φαίνεται ότι είναι πολύ βολικό να επιλυθεί το παλαιστινιακό ζήτημα με μια πτώση. Για να υποστηρίξουν το Τελ Αβίβ σε μια πιθανή επίθεση στο Ιράν, οι ΗΠΑ έστειλαν πολεμικά πλοία και 4.000 πεζοναύτες."

"Αυτή είναι μια κοινή πολιτική των κρατών. Έκαναν το ίδιο πράγμα στη δεκαετία του 1980. Οι Αμερικανοί προχωρούν τον στόλο τους προς τα εμπρός σε περίπτωση όποιας επιδείνωσης και αρχίζουν να βομβαρδίζουν το Λίβανο ή τη Λωρίδα της Γάζας από τη θάλασσα. Στη συνέχεια κατέληξε σε τρομοκρατική επίθεση στην οποία πέθαναν 200 Αμερικανοί. Τελείωσαν την επιχείρηση τους και έφυγαν από το πεδίο της μάχης. Πιστεύω πως κάτι παρόμοιο θα συμβεί και αυτή τη φορά, αλλά υπάρχουν κινεζικά πολεμικά πλοία κοντά τώρα.

"Το Ισραήλ θα μπορούσε να κερδίσει έναν πόλεμο αστραπή. Εάν ο πόλεμος διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ύπαρξη του Ισραήλ θα τεθεί υπό αμφισβήτηση. Δε θα μπορέσει να κερδίσει έναν μακρύ πόλεμο. Όλοι οι πόλεμοι που έχει κερδίσει το Ισραήλ μέχρι τώρα ήταν σύντομοι πόλεμοι"

"Αυτός είναι πιθανότατα ο λόγος που προσπαθούν να εμπλέξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό. Γιατί οι Αμερικανοί να ξεκινήσουν ένα νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή;"

"Ακολουθούν παγκοσμιοποιητικές πολιτικές. Οι παγκοσμιοποιητές θέλουν να καταστρέψουν όλα τα εθνικά κράτη, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ. Γι' αυτό οι παγκοσμιοποιητές δημιουργούν κρίσεις.

«Σύμφωνα με τα σχέδιά τους, το Ισραήλ δε θα πρέπει να είναι στον χάρτη μέχρι το 2030. Όλοι οι Εβραίοι θα πρέπει να μετακινηθούν σε εδάφη εκεί που τώρα είναι η Ουκρανία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες».

«Εάν το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν, ποιες αραβικές χώρες μπορούν να υποστηρίξουν το Ιράν;»

"Το Ισραήλ είχε επιτεθεί σε πολλά αραβικά κράτη ταυτόχρονα στο παρελθόν: Λίβανος, Συρία, Παλαιστίνη Αίγυπτος. Αυτές οι χώρες είναι ένα ελάχιστο πρόγραμμα. Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ θα υποστηρίξουν σίγουρα την Παλαιστίνη, όπως και το Κουβέιτ, τα ΗΑΕ και η Υεμένη. Το Ισραήλ θα πρέπει να πολεμήσει με ένα συνασπισμό αραβικών κρατών, ο συνολικός πληθυσμός των οποίων ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια. Είναι απίθανο το Ισραήλ των δέκα εκατομμυρίων να το αντιμετωπίσει, ακόμα κι αν οι ΗΠΑ το υποστηρίζουν.

"Ακόμη και αν το Ισραήλ εξολοθρεύσει όλους τους μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, θα μείνουν αρκετοί από αυτούς σε άλλα αραβικά κράτη για να συνεχίσουν τον αγώνα. Η μόνη λογική επιλογή είναι να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης εντός των συνόρων του 1947".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail