Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτηρίζει για άλλη μια φορά το Ισραήλ τρομοκρατικό κράτος

Alexander Demianchuk/TASS
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος, ενώ το κίνημα της Χαμάς είναι μια νόμιμη πολιτική δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας.

"Το Ισραήλ εμπλέκεται στην κρατική τρομοκρατία. Το λέω ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος. Αποκαλείτε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο, η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές", είπε σε μια ομιλία του σε μέλη της τουρκικής Δικαιοσύνης. και το Κόμμα Ανάπτυξης στη Βουλή.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται για να διασφαλίσει πως ο κόσμος «αναγνωρίζει το Ισραήλ ως τρομοκρατικό κράτος».

"Είμαστε μάρτυρες γενοκτονίας [στη Λωρίδα της Γάζας]. Εκατοντάδες δικηγόροι πηγαίνουν στο Δικαστήριο της Χάγης για να λάβουν μέτρα εναντίον της. Κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Εάν το Ισραήλ συνεχίσει να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, θα αποδείξει ότι είναι τρομοκρατικό κράτος», επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail