Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ ζήτησε να τερματιστεί η επιχείρηση στη Γάζα το συντομότερο δυνατό

ΒΑSΗΑR ΤΑLΕB
Freepen.gr - Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ είπε ότι το Ισραήλ δε θα μπορέσει να πραγματοποιήσει μακροχρόνια επιχείρηση κατά του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς στη Γάζα, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες λόγω δυσαρέσκειας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Είναι σαφές πως το παράθυρο κλείνει. Είναι σαφές ότι οδεύουμε προς τριβή με τους Αμερικανούς για την επίθεση. Η Αμερική δεν μπορεί να υπαγορεύσει στο Ισραήλ τι να κάνει, αλλά δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε. Θα πρέπει να συμβιβαστούμε με τις απαιτήσεις των Αμερικανών τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, και ίσως λιγότερες», δήλωσε ο Μπαράκ σε συνέντευξή του στο Politico.

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι χρειάζονται μήνες ή και ένας χρόνος για να νικηθεί πλήρως το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς. Ο Μπαράκ τόνισε πως η δυτική υποστήριξη εξασθενεί λόγω των θανάτων αμάχων στη Γάζα και φοβάται ότι θα μπορούσε να προκαλέσει έναν πολύ μεγαλύτερο και καταστροφικό πόλεμο στην περιοχή.

"Χάνουμε την κοινή γνώμη στην Ευρώπη και σε μία ή δύο εβδομάδες θα αρχίσουμε να χάνουμε κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Και σε άλλη μια εβδομάδα θα βγουν στην επιφάνεια οι τριβές με τους Αμερικανούς", πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Κατά τη γνώμη του, για να αλλάξει το πολιτικό τοπίο, πολυεθνικές αραβικές δυνάμεις θα μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο της Γάζας μετά την στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail