Είναι η Χεζμπολάχ στα πρόθυρα της εισόδου στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή;

Στα social media κυκλοφορούν κάθε είδους φήμες ότι η Χεζμπολάχ πρόκειται να συμμετάσχει στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσω τι έχει επιβεβαιωθεί και τι δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αν η Χεζμπολάχ επιλέξει να μπει στον πόλεμο, τα πράγματα θα γίνουν πραγματικά τρελά. Η τρομοκρατική οργάνωση έχει περίπου 100.000 εξαιρετικά εκπαιδευμένους μαχητές και διαθέτει πάνω από 100.000 πυραύλους. Εάν χιλιάδες πύραυλοι αρχίσουν να πέφτουν βροχή στο Τελ Αβίβ και σε άλλες ισραηλινές πόλεις, η απάντηση από την IDF θα είναι συντριπτικά σθεναρή. Με άλλα λόγια, θα μπορούσαμε να γίνουμε μάρτυρες ενός πραγματικά αποκαλυπτικού σεναρίου που διαδραματίζεται ακριβώς μπροστά στα μάτια μας.

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν είπε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι θα υπάρξουν «σκληρές συνέπειες» εάν δεν επιτευχθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός στη Γάζα:

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν προειδοποίησε την Τετάρτη για «σκληρές συνέπειες» εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, η τελευταία σε μια σειρά προειδοποιήσεων από τη χώρα, η οποία υποστηρίζει τη Χαμάς στη Γάζα και τις πολιτοφυλακές σε άλλα μέρη της περιοχής.

«Εάν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και συνεχιστούν οι γρήγορες επιθέσεις από τις ΗΠΑ και το Σιωνιστικό καθεστώς, τότε οι συνέπειες θα είναι σκληρές», είπε στην Άγκυρα.

Πώς θα έμοιαζαν λοιπόν οι «σκληρές συνέπειες»;

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση.

Εάν οι Ιρανοί σχεδιάζουν να αναλάβουν πιο άμεση δράση, ένα από τα πρώτα πράγματα που είναι πιθανό να συμβεί είναι ότι η Χεζμπολάχ θα μπει επίσημα στον πόλεμο.

Φυσικά έχουν ήδη γίνει συνεχείς μάχες στα βόρεια σύνορα. Από τις 7 Οκτωβρίου, 47 μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με τον Ισραηλινό Στρατό:

Με δεκάδες μαχητές της Χεζμπολάχ να σκοτώνονται σε συνοριακές συγκρούσεις τριών εβδομάδων με το Ισραήλ, η λιβανική ομάδα εργάζεται για να περιορίσει τις απώλειές της καθώς προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας παρατεταμένης σύγκρουσης, ανέφεραν τρεις πηγές που γνωρίζουν τη σκέψη της.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα έχει χάσει 47 μαχητές από ισραηλινά πλήγματα στα σύνορα του Λιβάνου από τότε που η Παλαιστίνια σύμμαχός της Χαμάς και το Ισραήλ άρχισαν να πολεμούν στις 7 Οκτωβρίου – περίπου το ένα πέμπτο του αριθμού των νεκρών του πολέμου πλήρους κλίμακας μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ το 2006.

Αλλά αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι απλώς ψίχουλα σε σύγκριση με αυτό που θα συνέβαινε εάν η Χεζμπολάχ ενταχτεί επίσημα στον πόλεμο.

Τι συμαίνει αυτό, όλος ο κόσμος θα το μάθει γιατί τεράστιοι αριθμοί πυραύλων θα αρχίσουν να πέφτουν βροχή στο Ισραήλ.

Τις τελευταίες ώρες, έχω δει κάθε είδους φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Χεζμπολάχ έχει προειδοποιήσει πως θα συμμετάσχει στον πόλεμο εάν οι μάχες στη Γάζα δεν τελειώσουν μέχρι την Παρασκευή. Εδώ είναι μόνο ένα παράδειγμα:

Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ & το ΙΡΑΝ ενημέρωσαν την Αμερική ότι έχουν περιθώριο μέχρι το πρωί της Παρασκευής (πριν από την ομιλία του Seyyed Hassan Nasrallah) να τερματίσουν την επιθετικότητα κατά της Γάζας, διαφορετικά θα εισέλθουν σε άμεσο και ανοιχτό πόλεμο με ολόκληρο τον άξονα της αντίστασης και δε θα υπάρξει επιστροφή.

Δεν μπόρεσα να βρω καμία επιβεβαίωση αυτής της φήμης από καμία κύρια πηγή.

Αλλά είναι αλήθεια ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα έχει προγραμματιστεί μια μεγάλη ομιλία την Παρασκευή:

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία την Παρασκευή, την πρώτη του δημόσια ομιλία από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η ομιλία έχει προγραμματιστεί για τις 3 μ.μ. ώρα Ισραήλ, κατά τη διάρκεια μιας τελετής τιμής για τους «μάρτυρες που πέθαναν στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Mayadeen που υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ.

Και αναφέρεται ότι ο επικεφαλής της επίλεκτης δύναμης Quds του Ιράν προσγειώθηκε στη Βηρυτό:

Ο ταξίαρχος Esmail Qaani, ο ηγέτης της ελίτ της ιρανικής δύναμης Quds, προσγειώθηκε στη Βηρυτό αυτήν την Τρίτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Nidaa al-Watan του Λιβάνου, αυτή δεν είναι η πρώτη του επίσκεψη από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα.

Το χρονοδιάγραμμα είναι αξιοσημείωτο, καθώς προηγείται μιας σημαντικής ομιλίας του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα.

Η άφιξή του θα μπορούσε σίγουρα να είναι μια ένδειξη ότι κάτι συμβαίνει.

Αλλά θα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε αν αλλάξει κάτι την Παρασκευή ή τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εάν η Χεζμπολάχ αποφασίσει να πατήσει την σκανδάλη και να συμμετάσχει στον πόλεμο, θα υπάρξει τεράστιος αριθμός θανάτου και καταστροφής.

Σε πρόσφατα άρθρα, έχω δηλώσει πως η Χεζμπολάχ διαθέτει οπλοστάσιο 130.000 πυραύλων.

Αυτός είναι στην πραγματικότητα ο πιο συντηρητικός αριθμός που επικρατεί εκεί έξω, και αυτός είναι ο λόγος που τον χρησιμοποιώ.

Αλλά έχω δει και εκτιμήσεις 150.000, 180.000 και 200.000.

Κανείς στο δυτικό κόσμο δεν γνωρίζει πραγματικά τον πραγματικό αριθμό, αλλά όλοι συμφωνούν ότι είναι πολύ μεγάλος.

Και το Ιράν τροφοδοτεί τη Χεζμπολάχ με ακόμη περισσότερους πυραύλους σε συνεχή βάση εδώ και πολύ καιρό.

Φυσικά το Ισραήλ διαθέτει πολύ εξελιγμένα αντιπυραυλικά συστήματα, αλλά μπορεί να χειριστεί μόνο συγκεκριμένο αριθμό πυραύλων τη φορά.

Εάν η Χεζμπολάχ αρχίσει να εκτοξεύει χιλιάδες πυραύλους σε πόλεις του Ισραήλ, οι περισσότεροι από αυτούς θα περάσουν.

Θα μπορούσε αυτό να είναι αυτό που είδα το πρωί της 17ης Απριλίου 2022; Στο βιβλίο μου με τίτλο «End Times», μοιράστηκα αυτό που μου έδειξαν:

Με όλα αυτά που ειπώθηκαν, θα ήθελα να μοιραστώ όσα μου έδειξαν για το Ισραήλ το πρωί της 17ης Απριλίου 2022.

Αυτή ήταν μια εμπειρία που είχα όταν κοιμόμουν, αλλά ήταν ποιοτικά διαφορετική από ένα κανονικό όνειρο. Όσοι έχουν παρόμοιες εμπειρίες ξέρουν για τι πράγμα μιλάω.

Σε αυτήν την εμπειρία, είδα ένα ατελείωτο μπαράζ πυραύλων να εκτοξεύονται στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια αυτού που φαινόταν να ήταν ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Οι πύραυλοι εκτοξεύονταν με τρόπο ταχείας βολής και μου θύμισε κάπως κάποια από τα πλάνα που έχω δει από την Ουκρανία.

Δεν είδα πού έπεσαν οι πύραυλοι. Επίσης δεν είδα το θάνατο και την καταστροφή που προκάλεσαν.

Φυσικά το Ισραήλ έχει πολύ προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα, και έτσι ίσως πολλοί από αυτούς τους πυραύλους να αναχαιτίζονταν. Δεν μου έδειξαν τίποτα από αυτά.

Η οπτική μου ήταν από την πλευρά εκείνων που εκτόξευαν τους πυραύλους. Φαινόταν να υπάρχει πολλή συγκίνηση. Μου φάνηκε πως ο στόχος ήταν να προκληθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στο Ισραήλ.

Αυτοί οι πύραυλοι δεν εκτοξεύονταν από μεγάλη απόσταση. Μάλλον, όλοι έμοιαζαν να προέρχονται από άλλα έθνη ή τρομοκρατικές ομάδες στη Μέση Ανατολή.

Και στο όνειρό μου είχα την εντύπωση ότι υπήρχαν περισσότεροι πύραυλοι στραμμένοι στη γη του Ισραήλ από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Εκείνοι που εκτόξευαν όλους αυτούς τους πυραύλους δεν αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας.

Αλλά σίγουρα η Χεζμπολάχ διαθέτει τη δύναμη πυρός που είδα.

Εάν η Χεζμπολάχ επιλέξει να εκτοξεύσει χιλιάδες πυραύλους στο Ισραήλ, οι Ισραηλινοί θα απαντήσουν.

Και η απάντηση θα είναι ακόμη πιο καταστροφική από την αρχική επίθεση.

Σε αυτό το σημείο, οι Ισραηλινοί καταλαβαίνουν πλήρως ότι πρόκειται για αγώνα εθνικής επιβίωσης.

Όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, τους είπαν «να σκοτώσουν κάθε άνθρωπο που βλέπουν»:

Η ισραηλινή Shin Bet δημοσίευσε την Τετάρτη πλάνα ενός τρομοκράτη της Χαμάς που περιγράφει τις ενέργειές του στο νότιο Ισραήλ κατά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.

«Η αποστολή ήταν απλώς να σκοτώσουμε», είπε ο πράκτορας της Χαμάς Ομάρ Αμπού Ρούσα. «Δεν έπρεπε να απαγάγουμε. Απλώς να σκοτώσουμε».

Διευκρίνισε: «[Μας είπαν] να σκοτώσουμε κάθε άτομο που βλέπουμε και να επιστρέψουμε».

Ο ερευνητής ρώτησε αν του είπαν να κάνει διάκριση μεταξύ ανδρών, γυναικών και παιδιών. Είπε ότι δεν του είπαν.

Και ένας κορυφαίος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης ότι η οργάνωσή του θα κάνει το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά μέχρι να καταστραφεί το Ισραήλ.

Όταν υπάρχουν άνθρωποι που είναι απολύτως αποφασισμένοι να σε σκοτώσουν, αυτό περιορίζει σοβαρά τις επιλογές σου.

Δε θα υπάρξει ειρήνη με τη Χαμάς ή τη Χεζμπολάχ.

Και οι δύο οργανώσεις έχουν θεμελιωδώς δεσμευτεί να εξαφανίσουν το έθνος του Ισραήλ.

Τώρα λοιπόν έχει ξεκινήσει η τελική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών και φαίνεται πως σύντομα θα μπορούσε να φτάσει σε ένα καταιγιστικό στάδιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail