Αυτός είναι τώρα ένας πόλεμος δύο μετώπων

Pixabay
Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξε μια τεράστια εικασία σχετικά με το εάν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα γίνει σύντομα πόλεμος δύο μετώπων. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου εικασίες. Όπως θα δείτε παρακάτω, η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει ήδη γίνει πόλεμος δύο μετώπων. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ισραηλινός Στρατός και η Χεζμπολάχ έχουν ήδη ανταλλάξει πυρά μέρα με τη μέρα και η Χεζμπολάχ μόλις πραγματοποίησε «19 ταυτόχρονες επιδρομές σε θέσεις του ισραηλινού στρατού την Πέμπτη»:

Μια τρομερή στρατιωτική δύναμη που υποστηρίζεται από το Ιράν, η Χεζμπολάχ εμπλέκει ισραηλινές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων, όπου 50 μαχητές της έχουν σκοτωθεί στην πιο θανατηφόρα κλιμάκωση από τότε που πολέμησε σε έναν πόλεμο με το Ισραήλ το 2006.

Η οργάνωση είπε πως είχε πραγματοποιήσει 19 ταυτόχρονες επιδρομές σε θέσεις του ισραηλινού στρατού την Πέμπτη χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους, πυροβολικό και άλλα όπλα, που συμπίπτουν με αυτό που αποκάλεσε επιδρομές χρησιμοποιώντας δύο εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η Χεζμπολάχ μπορεί να μην έχει «κηρύξει» επίσημα τον πόλεμο στο Ισραήλ ακόμη, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η διεξαγωγή «19 ταυτόχρονων χτυπημάτων σε θέσεις του ισραηλινού στρατού» δεν είναι πράξη πολέμου.

Σε απάντηση, ο Ισραηλινός Στρατός χτύπησε αεροπορικώς ένα ευρύ φάσμα στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο:

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε ότι πραγματοποιούν ευρείας κλίμακας αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο ως απάντηση στις επιθέσεις με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ νωρίτερα.

Η IDF αναφέρει πως μεταξύ των στόχων που έχουν χτυπηθεί μέχρι στιγμής από μαχητικά αεροσκάφη, τανκς και πυροβολικό είναι στρατιωτικά αρχηγεία, θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, χώροι αποθήκευσης όπλων, στρατιωτικά συγκροτήματα και άλλες υποδομές που ανήκουν στην τρομοκρατική ομάδα.

Ούτε το Ισραήλ έχει «κηρύξει» επίσημα τον πόλεμο στη Χεζμπολάχ ακόμη, αλλά έτσι μοιάζει ο πόλεμος.

Ένας πόλεμος δύο μετώπων έχει ήδη ξεκινήσει, και αυτό είναι πραγματικά άσχημα νέα για όλη την ανθρωπότητα.

Την Παρασκευή, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ έχει προγραμματιστεί να κάνει τις πρώτες του δημόσιες παρατηρήσεις για τον πόλεμο:

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα θα κάνει την Παρασκευή τα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά τον πόλεμο της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς και Ισραήλ, μια ομιλία που θα εξεταστεί για ενδείξεις για το πώς μπορεί να εξελιχθεί ο ρόλος της ομάδας στη σύγκρουση.


Αυτή η ομιλία διαφημίζεται σαν τρελή.

Στην πραγματικότητα, δεν έχω δει ποτέ τόση διαφημιστική εκστρατεία για μια ομιλία του Νασράλα.

Θα ανακοινώσει πως η Χεζμπολάχ μπαίνει επίσημα στον πόλεμο;

Θα δούμε.

Αλλά ό,τι κι αν σκοπεύει να πει, υπάρχει σίγουρα μια τεράστια προσπάθεια να κάνει τους ανθρώπους να συντονιστούν και να παρακολουθήσουν:

Φαίνεται πως η Χεζμπολάχ έκανε τα πάντα για να ενισχύσει τις προσδοκίες πριν από την ομιλία του Νασράλα, πιθανώς σύμφωνα με την εντολή του. Ένα διαφημιστικό βίντεο δείχνει τον Νασράλα να περπατά σε ένα διάδρομο με την πλάτη του στην κάμερα, με το σύμβολο της Χεζμπολάχ να παρελαύνει στο βάθος. Ανακοίνωσε ότι ο Νασράλα θα μιλήσει σε μια τελετή για τον εορτασμό των «Μαρτύρων που πέθαναν καθ' οδόν προς την Ιερουσαλήμ».

Άλλες μη συνδεδεμένες πηγές έχουν από τότε πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο και φωτογραφίες που σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ, μεταφέροντας ασαφή μηνύματα που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν τις εντάσεις και να κάνουν τους ανθρώπους να κάνουν ατελείωτες εικασίες για το τι θα πει, μια τακτική που πιθανότατα έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις βαθμολογίες για την πραγματική ομιλία.

Ως απόγονος του Μοχάμεντ, θα φοράει το συνηθισμένο μαύρο τουρμπάνι του κατά τη διάρκεια της ομιλίας και όλοι συμφωνούν ότι είναι «επιδέξιος ρήτορας»:

Φορώντας το μαύρο τουρμπάνι ενός σαγιέντ, ή απόγονου του προφήτη Μωάμεθ, και σιιτικές κληρικές ενδυμασίες, ο Νασράλα είναι μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες στον αραβικό κόσμο.

Αναγνωρισμένος ακόμη και από τους κριτικούς ως επιδέξιος ρήτορας, οι ομιλίες του παρακολουθούνται από καιρό στενά τόσο από φίλους όσο και από εχθρούς. Θεωρείται τρομοκράτης από αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εάν η Χεζμπολάχ μπει επίσημα στον πόλεμο, τα πράγματα θα τρελαθούν πραγματικά.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη προειδοποιήσει τη Χεζμπολάχ πως εάν εκτοξεύσει μεγάλο αριθμό πυραύλων στο Ισραήλ θα υπάρξει στρατιωτική απάντηση.

Συνειδητοποιούν οι περισσότεροι Αμερικανοί ότι βρισκόμαστε κυριολεκτικά στα πρόθυρα του πολέμου με τη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση σε ολόκληρο τον πλανήτη;

Και οι Ισραηλινοί έχουν προειδοποιήσει πως θα απαντήσουν με συντριπτική ισχύ εάν η Χεζμπολάχ αποφασίσει να συμμετάσχει επίσημα στη σύγκρουση:

Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε σύγκρουση με το Λίβανο θα ήταν πολύ πιο καταστροφική από τον πόλεμο του Λιβάνου το 2006, ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 1.200 Λιβανέζους.

«Η Χεζμπολάχ μπορεί να αποφασίσει να δράσει και θα πρέπει να απαντήσουμε», είπε ο Ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Η απάντηση τώρα θα κάνει αυτό που συνέβη το 2006 να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι».

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε δημόσια ότι θα υπάρξει «αδιανόητη» καταστροφή στο νότιο Λίβανο εάν η Χεζμπολάχ αρχίσει να εκτοξεύει μεγάλους αριθμούς πυραύλων στο Ισραήλ.

Περιττό να πούμε πως δε χρειάζεται πολλή φαντασία για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάει.

Το Ισραήλ έχει πυρηνικά όπλα και η Χεζμπολάχ όχι.

Και ένα μέλος της Κνεσέτ έχει ήδη ζητήσει να χρησιμοποιηθεί ένας «πύραυλος Jericho» εναντίον της Χαμάς:

Ο Revital "Tally" Gotliv, ένας Ισραηλινός δικηγόρος και μέλος της Κνεσέτ που εκπροσωπεί το Κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, έκανε αρκετές αναρτήσεις στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, δηλώνοντας ότι το Ισραήλ πρέπει να εξετάσει τον πυρηνικό πόλεμο ως εναλλακτική στην ανάπτυξη μεγάλων χερσαίων δυνάμεων.

«Jericho Missile! Jericho Missile! Στρατηγική ειδοποίηση πριν σκεφτεί την εισαγωγή δυνάμεων. Όπλο της Κρίσεως! Αυτή είναι η γνώμη μου. Είθε ο Θεός να διατηρήσει όλη μας τη δύναμη», έγραψε ο Γκότλιβ στο X.

Το Jericho-2 και το Jericho-3 είναι και τα δύο πολύ εξελιγμένα, και έχουν και τα δύο αρκετό βεληνεκές για να χτυπήσουν οποιονδήποτε από τους εχθρούς του Ισραήλ στην περιοχή:

Το Ισραήλ αργότερα ανέπτυξε τον Jericho-2, έναν πύραυλο μεγαλύτερου βεληνεκούς στα τέλη της δεκαετίας του 1980, με μήκος 15 μέτρα και διάμετρο 1,35 μέτρα, διατηρώντας παράλληλα την ίδια χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου. Είχε εμβέλεια μεταξύ 1.500 και 3.500 χιλιομέτρων (περίπου 932 έως 2.175 μίλια).

Το Jericho-3, ένα σύστημα μεσαίας εμβέλειας, παρουσιάστηκε χρόνια αργότερα και φέρεται να δοκιμάστηκε το 2008, τέθηκε σε λειτουργία το 2011. Παρουσίασε βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, με μεγαλύτερο μήκος από το Jericho-2 και μεγαλύτερη διάμετρο 1,56 μέτρα.

Εάν οι πύραυλοι της Χεζμπολάχ αρχίσουν να πέφτουν βροχή στις ισραηλινές πόλεις, αυτή είναι μια επιλογή που θα εξεταστεί πολύ έντονα.

Και είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου πως οι Ισραηλινοί θα θεωρήσουν το Ιράν άμεσα υπεύθυνο για οτιδήποτε κάνει η Χεζμπολάχ.

Είμαστε τόσο κοντά στο αδιανόητο, και ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η Χεζμπολάχ θα αποσυρθεί από το χείλος του γκρεμού όσο ακόμα μπορεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail