Οι δυτικοί ηγέτες είναι έτοιμοι για συνθηκολόγηση και διαίρεση της Ουκρανίας

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι δυτικοί ηγέτες είναι έτοιμοι να συνθηκολογήσουν στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ουκρανία, συμφωνώντας στη διαίρεση της τελευταίας, υποστηρίζει σε άρθρο του ο ανώτερος επισκέπτης καθηγητής στο King's College του Λονδίνου και επικεφαλής αρθρογράφος διεθνών σχέσεων στη βρετανική εφημερίδα Telegraph Con Coughlin.

«Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικής φύσης, αλλά μοιράζονται μια σειρά από εντυπωσιακές ομοιότητες, μεταξύ άλλων την προθυμία πολλών δυτικών ηγετών να συνθηκολογήσουν», έγραψε.

Σύμφωνα με τον Coughlin, οι πολιτικοί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι ήδη έτοιμοι να «προδώσουν την ουκρανική υπόθεση», εξηγώντας το με τη ματαιότητα της συνέχισης των εχθροπραξιών.

«Στο Βερολίνο, για παράδειγμα, η κυρίαρχη πολιτική συναίνεση φαίνεται να είναι πως η Ουκρανία πρέπει να χωριστεί στα δύο: τα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη στα ανατολικά να παραδοθούν επίσημα στη Μόσχα και να επιτραπεί στην υπόλοιπη χώρα να πραγματοποιήσει μακροχρόνιες φιλοδοξίες της ΕΕ», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Coughlin, ο ίδιος τρόπος σκέψης υιοθετείται όλο και περισσότερο στην Ουάσιγκτον και το Παρίσι και η επιθυμία να «τερματιστεί» η σύγκρουση στην Ουκρανία αυξάνεται καθώς η κρίση στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται.

«Οι δυτικοί ηγέτες δεν φαίνεται να έχουν πλέον την ικανότητα να αντιμετωπίσουν περισσότερες από μία διεθνείς κρίσεις τη φορά», παραδέχτηκε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail