Οι ΗΠΑ καταστρέφουν την Ευρώπη, αλλά συνεχίζουν να αγοράζουν ορυκτά κι ουράνιο από τη Ρωσία — Λαβρόφ

Αlexander Shchebak/TASS
Freepen.gr -  Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρεοκοπούν τους Ευρωπαίους υποτελείς τους ενώ συνεχίζουν να αγοράζουν ουράνιο και βασικά ορυκτά από τη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

"Η Ουάσιγκτον καταστρέφει ουσιαστικά τους Ευρωπαίους υποτελείς της και επιτρέπει στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα να κερδίσει χρήματα. Επέβαλε και συνεχίζει να επιβάλλει ακριβό αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με τους εγωιστικούς νόμους της αναγκάζει τις ευρωπαϊκές εταιρείες να μεταφέρουν επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Το κόστος είναι χαμηλότερο. Ενώ αναγκάζει την ΕΕ να εγκαταλείψει οτιδήποτε ρωσικό, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να αγοράζει ουράνιο και άλλα κρίσιμα υλικά από τη Ρωσία», είπε.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις στις ευρωπαϊκές χώρες έχασαν τουλάχιστον 250 δις ευρώ λόγω των κυρώσεων της Δύσης που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας. «Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με πολύ συντηρητικές εκτιμήσεις, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχασαν έως και 250 δις ευρώ λόγω των μονομερών κυρώσεων της Δύσης, που είναι μεγάλος αριθμός», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail