Αμερικανική βάση βομβαρδίστηκε σε κοίτασμα πετρελαίου στην ανατολική Συρία

ΑΡ Photo/Νasser Νasser
Freepen.gr - Η αμερικανική βάση στο κοίτασμα πετρελαίου Ομάρ στην επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ στην ανατολική Συρία δέχτηκε επίθεση με πυραύλους, δήλωσε τοπική πηγή στο RIA Novosti.

«Η αμερικανική βάση στο κοίτασμα πετρελαίου Omar στην επαρχία Deir ez-Zor στην ανατολική Συρία χτυπήθηκε με έξι ρουκέτες», είπε η πηγή.

Το βράδυ της Δευτέρας, το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen μετέδωσε ότι η αμερικανική βάση στο κοίτασμα φυσικού αερίου Koniko στην επαρχία Deir ez-Zor στην ανατολική Συρία δέχτηκε πυραύλους.

Αργότερα μετέδωσε πως Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυραύλους σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία. Το πρωί, η Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ, η οποία περιλαμβάνει σιιτικές ένοπλες ομάδες, ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε στην αμερικανική βάση Green Village στην ανατολική Συρία.

Ο αμερικανικός στρατός ελέγχει παράνομα περιοχές στην ανατολική και βορειοανατολική Συρία στις επαρχίες Deir ez-Zor, al-Hasakah και Raqqa, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail