Η σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ θα ξεφύγει από τον έλεγχο;

pixabay / hosnysalah
Σύμφωνα με το ιρανικό κανάλι PressTV, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ "θα δεχτούν σκληρό χτύπημα" αν δεν σταματήσει ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα.  Δεν είναι σαφές γιατί ο στόχος του υπουργού Άμυνας είναι οι ΗΠΑ και όχι το Ισραήλ.  Με τον όρο ΗΠΑ πιθανότατα εννοεί τις αμερικανικές βάσεις στη Συρία και το Ιράκ.  

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Προσθέστε αυτόν τον γρίφο στην αυξανόμενη συλλογή.  Για παράδειγμα, αν το Ιράν και η Χεζμπολάχ βρίσκονται πίσω από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, γιατί δε δόθηκε στη Χαμάς δυνατότητα αεράμυνας ενάντια σε αυτό που όλοι έπρεπε να γνωρίζουν πως θα ήταν μαζικός ισραηλινός βομβαρδισμός της Γάζας;  Γιατί η Ρωσία προμήθευσε τη Συρία με το σύστημα αεράμυνας S-300 και εμπόδισε τη Συρία να το χρησιμοποιήσει εναντίον ισραηλινών και αμερικανικών αεροσκαφών που επιτίθενται στο συριακό έδαφος;

Εξήγησα ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ έχει παντού τα δάχτυλα των νεοσυντηρητικών του καθεστώτος Μπάιντεν και του Νετανιάχου-https://www.paulcraigroberts.org/2023/10/30/the-israeli-hamas-conflict-is-a-continuation-of-the-9-11-plot/ .  Στόχος του Νετανιάχου δεν είναι μόνο η Παλαιστίνη, αλλά και το Μεγάλο Ισραήλ που εκτείνεται σύμφωνα με τους Σιωνιστές από τον Νείλο μέχρι τον Ευφράτη. Η πρόθεση είναι να μπουν στη σύγκρουση το Ιράν και η Συρία, ώστε οι νεοσυντηρητικοί να ξανανοίξουν τους πολέμους στη Μέση Ανατολή εναντίον των προμηθευτών της Χεζμπολάχ.  Χωρίς όπλα και χρήματα από το Ιράν και τη Συρία, η Χεζμπολάχ δεν θα μπορούσε να αποτρέψει την κατοχή του νότιου Λιβάνου από το Ισραήλ. Αμφιβάλλω αν ο Μπάιντεν το καταλαβαίνει αυτό. Πιθανότατα οι νεοσυντηρητικοί στην κυβέρνηση του είπαν ότι η ισχυρή στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην σκηνή θα εμπόδιζε τα πράγματα να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν πως ο πρόεδρος γνωρίζει τα πάντα και έχει τον έλεγχο, αλλά η αλήθεια είναι πως γνωρίζει μόνο ό,τι του λένε οι αξιωματούχοι του, και οι νεοσυντηρητικοί έχουν τη δική τους ατζέντα.

Το γεγονός ότι η πρόθεση είναι να διευρυνθεί η σύγκρουση υποστηρίζεται από τις τεράστιες ποσότητες όπλων, στρατευμάτων και αεροπορικής ισχύος που συγκεντρώνουν οι ΗΠΑ στην περιοχή. Αυτή η συγκέντρωση, συμπληρωμένη με γερμανικά και γαλλικά στρατεύματα, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που απαιτείται για την καθυπόταξη της Χαμάς.  Η επίσημη εξήγηση για αυτή τη συγκέντρωση δυτικών στρατιωτικών πόρων είναι η προστασία του Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ και το Ιράν.  Προσθέτοντας στη συλλογή των γρίφων, αν το Ισραήλ είναι τόσο ευάλωτο από την επίθεση στη Γάζα, γιατί το Ισραήλ να το ρισκάρει.  Δεν έχει νόημα να ρισκάρει την ήττα για χάρη της εκδίκησης.  Το Ισραήλ πρέπει να γνώριζε εκ των προτέρων πως οι αμερικανικές δυνάμεις θα βρίσκονταν αμέσως στο σημείο.  Πώς το ήξερε αυτό το Ισραήλ αν η 7η Οκτωβρίου ήταν μια έκπληξη;

Ο Πούτιν και, όπως φαίνεται, ο Μπάιντεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αν το Ιράν και η Χεζμπολάχ παρασυρθούν στη σύγκρουση, θα προκύψει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.  Ο Πούτιν συγκρατούσε τους μουσουλμάνους και ο Μπάιντεν προσπάθησε να συγκρατήσει τον Νετανιάχου. Αν ο Πούτιν τα καταφέρει, οι νεοσυντηρητικοί και ο Νετανιάχου πιθανότατα θα ξεκινήσουν μια επίθεση με προβοκάτσια στο Ισραήλ και θα κατηγορήσουν τη Χεζμπολάχ, και οι νεοσυντηρητικοί που διοικούν το καθεστώς Μπάιντεν θα χρησιμοποιήσουν την επίθεση αυτή για να διευρύνουν τον πόλεμο.

Σίγουρα οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δε λαμβάνουν καμία βοήθεια από τις κυβερνήσεις ή τα μέσα ενημέρωσης τους για να κατανοήσουν πως ο Πούτιν κάνει ό,τι μπορεί για να τους σώσει από έναν παγκόσμιο πόλεμο.  Αντιθέτως, το μίσος συνεχίζει να ξεχειλίζει εναντίον του Πούτιν.

Ο Πούτιν δεν μπορεί να αποτρέψει μια προβοκάτσια.  Εκτελώντας το ρόλο του πολιτικού ενώ η άλλη πλευρά ξεσηκώνει τον πόλεμο, ο Πούτιν επαναλαμβάνει το λάθος του με τη συμφωνία του Μινσκ.  Διατήρησε τις ελπίδες του για τη συμφωνία αυτή παρά τις σαφείς αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δημιουργούσαν έναν τεράστιο ουκρανικό στρατό για να υποτάξουν τις δύο αποσχισθείσες δημοκρατίες του Ντονμπάς.  Το αποτέλεσμα ήταν ένας δαπανηρός πόλεμος.  Τώρα, περιορίζοντας τους μουσουλμάνους, ο Πούτιν αρνείται στους μουσουλμάνους την πρωτοβουλία και παραδίδει την πρωτοβουλία στους νεοσυντηρητικούς των ΗΠΑ και τον Νετανιάχου.  Είναι παράδοξο το γεγονός πως κάνοντας το σωστό ο Πούτιν πιθανόν να συμβάλλει στη διεύρυνση της σύγκρουσης.

Καθώς οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται αποκλειστικά στις φρικαλεότητες της Χαμάς, κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί καθαρά για το τι πραγματικά συμβαίνει.  Οι Ρεπουμπλικάνοι και ορισμένοι χριστιανοί ευαγγελιστές βρίσκονται σε παρέα με τους νεοσυντηρητικούς που απαιτούν πόλεμο.  Οι διαδηλωτές στην Ευρώπη κατά των αδιάκριτων βομβαρδισμών του Ισραήλ εναντίον αμάχων χαρακτηρίζονται αντισημίτες και εγχώριοι τρομοκράτες.  ( Βλέπε: https://www.paulcraigroberts.org/2023/11/05/tyranny-now-rules-in-great-britain/ ) Στις ΗΠΑ ακόμη και οι Εβραίοι διαδηλωτές κατά των εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ αποκαλούνται αντισημίτες "αυτομισούμενοι Εβραίοι". 

Φαίνεται πως καμία λογική ανθρώπινη φωνή δεν μπορεί να βρει ακρόαση.  Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη σύγκρουση που ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail