Η Ουκρανία επιστρατεύει όλο και περισσότερο ηλικιωμένους άνδρες - μέσα ενημέρωσης

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο στρατός της Ουκρανίας έχει αναγκαστεί να επιστρατεύσει περισσότερους ηλικιωμένους άνδρες για να γεμίσει τα τάγματά του εν μέσω των μεγάλων απωλειών που έχει υποστεί στη σύγκρουσή του με τη Ρωσία, αυξάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μέση ηλικία των στρατιωτών του κατά σχεδόν δέκα χρόνια λίγο μετά την έναρξη της κρίσης πέρυσι.

Ο μέσος όρος ηλικίας ενός Ουκρανού στρατιώτη έχει αυξηθεί σε περίπου 43 έτη, ανέφερε το περιοδικό Time σε εξώφυλλο που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα. Αυτό συγκρίνεται με έναν μέσο όρο 30-35 ετών τον Μάρτιο του 2022, όταν χιλιάδες άνδρες έσπευδαν να καταταγούν εθελοντικά, σύμφωνα με τους Financial Times. Ο βαρύς απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών "έχει διαβρώσει τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας τόσο πολύ που τα στρατολογικά γραφεία αναγκάστηκαν να καλέσουν όλο και πιο ηλικιωμένο προσωπικό", ανέφερε το Time.

Ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ανώνυμα στο περιοδικό πως η μετατόπιση της ηλικίας έχει αλλάξει τη σύνθεση των δυνάμεων του Κιέβου. "Είναι ενήλικες άνδρες τώρα και δεν είναι και τόσο υγιείς εξ αρχής. Αυτή είναι η Ουκρανία, όχι η Σκανδιναβία". Το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς τους αγώνες του Ζελένσκι με τις υποτιθέμενες προδοσίες από τους δυτικούς συμμάχους, καθώς και τη διαφθορά και τη διχόνοια στο εσωτερικό της ίδιας του της κυβέρνησης, καθώς η σύγκρουση με τη Μόσχα παρατείνεται.

Η Ουκρανία δεν έχει ανακοινώσει δημοσίως τους αριθμούς των απωλειών της, αλλά από τον Αύγουστο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ υπολόγιζαν τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών και στις δύο πλευρές σε σχεδόν 500.000. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκτίμησε τον περασμένο μήνα ότι το Κίεβο είχε χάσει περισσότερους από 90.000 στρατιώτες μόνο από τον Ιούνιο, όταν ξεκίνησε μια αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail