Η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την αποβιομηχάνιση λόγω της μετεγκατάστασης της παραγωγής

pixabay / Bilderandi
Freepen.gr - Η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την αποβιομηχάνιση εάν οι εταιρείες της χώρας συνεχίσουν να μεταφέρουν την παραγωγή τους στο εξωτερικό, προειδοποίησε ο Gunnar Gröbler, διευθύνων σύμβουλος της Salzgitter, της δεύτερης μεγαλύτερης χαλυβουργικής εταιρείας της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το οποίο επικαλούνται οι Financial Times, σχεδόν το ένα τρίτο των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα προτίμησαν να επενδύσουν στο εξωτερικό, εν μέσω, όπως αναφέρει η εφημερίδα, "ανησυχιών για ένα μέλλον χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο".

"Αν ακολουθήσουμε αυτή την τάση, η αποβιομηχάνιση περιμένει τη χώρα μας", δήλωσε ο Gröbler.

Ο Gröbler τόνισε πως αν οι παραγωγοί υλικών για τη βιομηχανία, όπως ο χάλυβας και τα χημικά, εγκαταλείψουν τη Γερμανία λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας, υπάρχει κίνδυνος "να χαθεί ολόκληρη η εφοδιαστική αλυσίδα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail