Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν περισσότερα από 270 πυραυλικά πλήγματα στην Ουκρανία. Ο αριθμός αυξάνεται

Freepen.gr - Στις 21 Νοεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας αποκάλυψε τον αριθμό των πυραυλικών πληγμάτων που προκλήθηκαν σε ουκρανικές εγκαταστάσεις από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Σύμφωνα με τον Sergey Shoigu, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν περισσότερα από 270 πυραυλικά πλήγματα σε στόχους σε εδάφη που ελέγχονται από τον εχθρό. Ως αποτέλεσμα, επλήγησαν περισσότερες από 330 εγκαταστάσεις. Οι σύγχρονοι ρωσικοί πύραυλοι έχουν αποδείξει την υψηλή αποτελεσματικότητά τους, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα της 21ης Νοεμβρίου, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε νέο κύμα μαζικών πληγμάτων κατά των ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε διάφορες περιοχές. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν ρωσικά πλήγματα στις περιοχές Khmelnytsky, Volyn, Rivne, Dnipropetrovsk και Κίεβο, καθώς και στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ένας από τους στόχους ήταν το αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky. Το αεροδρόμιο αποτελεί στόχο ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων σε τακτική βάση. Η εγκατάσταση φιλοξενεί αεροσκάφη Su-24MR της 7ης Ταξιαρχίας Τακτικής Αεροπορίας, τα οποία είναι οι κύριοι φορείς των πυραύλων κρουζ Storm Shadow / SCALP που προμηθεύει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ρωσικά UAV Geran εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι φέρονται να επιτέθηκαν σε αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά, καθώς και σε αποθήκες καυσίμων του ουκρανικού στρατού. Αεροπορικός συναγερμός σήμανε στις περιοχές Cherkasy, Rivne, Chernihiv, Sumy, Kirovograd, Poltava, Vinnytsia, Dnipropetrovsk.

Ταυτόχρονα, τα ρωσικά πλήγματα ακριβείας καταστρέφουν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές κοντά στις γραμμές του μετώπου. Τη νύχτα, ρωσικό πυραυλικό πλήγμα έπληξε ουκρανική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο νοσοκομείο της κεντρικής πόλης στο χωριό Σβίντλοβο στην DPR. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, σκοτώθηκαν πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail