Washington Post: Η Ρωσία παίζει το μεγάλο παιχνίδι στην Ουκρανία

pixabay / Evgeny
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να αρχίσουν να «παίζουν το μακρύ παιχνίδι» στην Ουκρανία, όπως κάνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνει ο αρθρογράφος Richard Nelson σε άρθρο για την Washington Post.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η σύγκρουση στην Ουκρανία υπενθύμισε τη σημασία των μακροπρόθεσμων ανταγωνιστικών στρατηγικών του Ψυχρού Πολέμου, το βασικό σημείο των οποίων ήταν η αντιστοίχιση των δυνατών σημείων με τις αδυναμίες του εχθρού.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ένα όραμα για αυτό το είδος μακροπρόθεσμης σκέψης», υποστηρίζει ο Νέλσον. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα κατανοεί πως «η ανυπομονησία μπορεί να είναι ένα μοιραίο ελάττωμα των δημοκρατιών» - προτιμούν «πιο απλές, βραχυπρόθεσμες επιλογές».

«Η υποστήριξη για την Ουκρανία στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνει ήδη ρωγμές», παραπονέθηκε, υπενθυμίζοντας ότι το Βιετνάμ και το Αφγανιστάν δίδαξαν στις Ηνωμένες Πολιτείες πως η πολιτική βούληση μπορεί να είναι πιο αποφασιστική από την στρατιωτική ισορροπία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία θα είναι σε θέση να επιδείξει πολιτική βούληση, αλλά μόνο εάν η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της «δεν τραβήξουν την πρίζα».

"Ο κ. Πούτιν παίζει το μεγάλο παιχνίδι", προειδοποίησε ο Νέλσον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail