Η Ιαπωνία προειδοποιεί για αλλαγές στο status quo στην Ταϊβάν

pixabay / jorono
Freepen.gr - Κατά την επίσκεψή του στην Ταϊβάν, ο επικεφαλής του πολιτικού συμβουλίου του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας, Koichi Hagiuda, προειδοποίησε για προσπάθειες αλλαγής του status quo και παρέθεσε τα λόγια του αείμνηστου πρωθυπουργού Shinzo Abe, μετέδωσε το NHK.

"Μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ταϊβάν είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Ιαπωνία και μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη συμμαχία ΗΠΑ -Ιαπωνίας. Η μονομερής αλλαγή με τη βία του status quo είναι απαράδεκτη. Είναι απαραίτητο να περιοριστούν οι ενέργειες που οδηγούν σε αυξημένη ένταση", είπε ο πολιτικός.

Τον Αύγουστο, ο συνάδελφός του στο κόμμα, ο αντιπρόεδρος του LDP και πρώην πρωθυπουργός Τάρο Άσο, μίλησε για την ανάγκη «να είμαστε προετοιμασμένοι για μια σύγκρουση» σε σχέση με την κατάσταση γύρω από την Ταϊβάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail