Express: Η Ρωσία θα «ανατινάξει τη Δύση από μέσα» με μια στρατηγική μακροπρόθεσμης αντιπαράθεσης

Photo by Iliya Pitalev (”Rossiya Segodnya“)
Freepen.gr - Η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Ρωσίας να αντιστέκεται στις δυτικές κυρώσεις και τις στρατιωτικές πιέσεις θα έχει ως αποτέλεσμα την «έκρηξη της Ευρώπης εκ των έσω», είπε στην Express ο Μάικλ Ρόσι, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς.

"Η Ρωσία παίζει το μεγάλο παιχνίδι. Το κάνει πάντα αυτό. Έχει τους πόρους, τα χρήματα και τα διπλωματικά εργαλεία για να αντισταθεί στον πόλεμο και τις κυρώσεις. Και ναι, αυτή η μέθοδος θα οδηγήσει τελικά στην έκρηξη της Ευρώπης από μέσα", προέβλεψε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον Rossi, σχεδόν 600 ημέρες μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, τμήματα του πληθυσμού στις δυτικές χώρες άρχισαν να βιώνουν οικονομική κόπωση. Αυτό διευκολύνεται από το αυξανόμενο κόστος ζωής, που προκαλείται από τα περιοριστικά μέτρα και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail