Δύο πολύ δυσοίωνα γεγονότα που πρόκειται να συμβούν αυτήν την εβδομάδα

Pixabay
Ασκείσαι για κάτι μόνο αν πιστεύεις ότι υπάρχει αξιοπρεπής πιθανότητα να συμβεί πραγματικά. Αυτή την εβδομάδα θα διεξαχθούν δύο «δοκιμές» που ακούγονται μάλλον δυσοίωνες. Η πρώτη από αυτές τις «δοκιμές» θα γίνει στη Ρωσία την Τρίτη. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την πρώτη «εθνική άσκηση πυρηνικής επίθεσης» σε ολόκληρη την ιστορία της χώρας του, και αυτό γίνεται πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο:

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εθνική άσκηση πυρηνικής επίθεσης σε 11 ζώνες ώρας, προετοιμαζόμενη για έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο.

Έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου και θα δει το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν να παρουσιάζει τη Δύση ως πυρηνικό επιτιθέμενο.

Εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί πυρηνικός πόλεμος, δεν θα είχε διατάξει αυτές τις ασκήσεις.

Προφανώς πιστεύει πως υπάρχει τουλάχιστον μια απομακρυσμένη πιθανότητα η σύγκρουση στην Ουκρανία να πυροδοτήσει έναν πυρηνικό πόλεμο.

Αναφέρεται ότι αυτή η άσκηση θα προϋποθέτει «πως έχει εισαχθεί στρατιωτικός νόμος στη Ρωσία» και ότι μια πυρηνική επίθεση από τις δυτικές δυνάμεις θα καταστρέψει «έως και το 70% των ρωσικών κατοικιών»:

Η μονοήμερη άσκηση πυρηνικής επίθεσης, η οποία έχει γίνει μόνο περιοχή προς περιοχή, θα περιλαμβάνει προετοιμασία για την καταστροφή έως και 70% των ρωσικών κατοικιών και εγκαταστάσεων υποστήριξης ζωής.

Με βάση το σενάριο έχει εισαχθεί στρατιωτικός νόμος στη Ρωσία και έχει γίνει πλήρης επιστράτευση.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού πληθυσμού θα πέθαινε κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επίθεσης.

Η Ρωσία έχει περισσότερα από 16.000 πυρηνικά καταφύγια και μερικά από αυτά μπορούν να φιλοξενήσουν τεράστιο αριθμό ανθρώπων.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε ένα. Βρίσκεται στην περιοχή του Σιάτλ και την στιγμή που χτίστηκε μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου 200 άτομα:

Το Νοέμβριο του 1962, μόλις ένα μήνα μετά την κουβανική κρίση των πυραύλων, ξεκίνησε η ανασκαφή ενός καταφυγίου στο Σιάτλ.

Αναμενόταν να είναι το πρώτο από τα πολλά καταφύγια στις ΗΠΑ, αλλά κατέληξε να είναι το μόνο που κατασκευάστηκε στη χώρα.

Οι Seattle Times της 15ης Μαΐου 1962 αναγνώρισαν τη δομή ως «το πρώτο καταφύγιο του έθνους που χτίστηκε σε έναν αυτοκινητόδρομο».

Και φυσικά οι ΗΠΑ δεν είναι πιθανό να πραγματοποιήσουν μια «εθνική άσκηση πυρηνικής επίθεσης» σύντομα, επειδή οι ηγέτες μας ξεγελάστηκαν πιστεύοντας πως οι Ρώσοι δε θα τολμούσαν ποτέ να εκτοξεύσουν τους πυραύλους τους εναντίον μας.

Αλλά μόλις την περασμένη εβδομάδα χιλιάδες Ρώσοι συμμετείχαν σε εκτεταμένες πυρηνικές ασκήσεις μάχης:

Οι ασκήσεις μάχης πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Sverdlovsk την Πέμπτη και είδαν 3.000 στρατιώτες της μεραρχίας πυραύλων Tagil να εκπαιδεύονται στους «υψηλότερους βαθμούς ετοιμότητας μάχης», σύμφωνα με το RadarOnline.com.

Βίντεο από τις ασκήσεις μάχης του τμήματος πυρηνικών πυραύλων προβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Zvezda.

Το βίντεο δείχνει χιλιάδες στρατιώτες που εκπαιδεύονται και θερμοπυρηνικούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Yars, που φοβούνται σε όλο τον κόσμο λόγω της τεράστιας εμβέλειάς τους των 6.835 μιλίων.

Εάν και οι δύο πλευρές συνεχίσουν να κλιμακώνουν τα πράγματα στην Ουκρανία, προς τα εκεί οδεύουν τα πράγματα τελικά και οι Ρώσοι το αντιλαμβάνονται.

Δυστυχώς, οι ηγέτες μας στο δυτικό κόσμο δε φαίνεται να το καταλαβαίνουν.

Αν έρθει η ώθηση, οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν τα πυρηνικά τους όπλα.

Στην πραγματικότητα, πολλές εξέχουσες φωνές στο εσωτερικό της Ρωσίας ενθαρρύνουν ήδη τον Βλαντιμίρ Πούτιν να πάει προς αυτή την κατεύθυνση. Εδώ είναι μόνο ένα παράδειγμα:

Η ρητορική τέθηκε από τον πιστό βουλευτή και διοικητή του στρατού, Αντιστράτηγο Αντρέι Γκουρούλεφ, ο οποίος ζήτησε από τον Πούτιν να είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

«Η στρατηγική μας ικανότητα είναι [η πυρηνική τριάδα] μας», είπε.

«Αυτό είναι αυτό που έχει σχεδιαστεί για την ξηρά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτό είναι ειδικά για αυτούς.

«Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι μετά από αυτό δεν θα υπάρχουν Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Προκαλούμε 100% μια απαράδεκτη ήττα στις ΗΠΑ. Το ξέρουν αυτό».

Αν οι ηγέτες μας είχαν λογική, θα αναζητούσαν μια ειρηνική διέξοδο από αυτό το χάος όσο είναι ακόμα δυνατό.

Γιατί η Ουκρανία δεν πρόκειται να νικήσει τη Ρωσία και οι Ρώσοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι ο Πούτιν αποφάσισε να φέρει άλλους 130.000 στρατεύσιμους:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καλεί 130.000 στρατεύσιμους για στρατιωτική θητεία αυτό το φθινόπωρο, αυξάνοντας το όριο ηλικίας των στρατευσίμων από 27 σε 30, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης την Παρασκευή.

Η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ψήφισε τον περασμένο Ιούλιο για την αύξηση της ηλικίας για τους στρατεύσιμους και ότι η νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024. Ο Πούτιν είπε νωρίτερα αυτό το μήνα πως προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με την Ουκρανία καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας συνεχίζουν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, που βρίσκεται τώρα στον 20ό μήνα της.

Πλησιάζουμε γρήγορα σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή με τη Ρωσία, και γι' αυτό θα πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε όσο μπορούμε.

Το δεύτερο δυσοίωνο γεγονός που ήθελα να συζητήσω είναι η «Παγκόσμια Δοκιμή Συναγερμού Έκτακτης Ανάγκης» που θα συμβεί μόλις μία ημέρα αφότου οι Ρώσοι πραγματοποιήσουν την ««εθνική άσκηση πυρηνικής επίθεσης» τους. Το απόγευμα της Τετάρτης, οι τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και τα τηλέφωνα σε ολόκληρη τη χώρα θα ζωντανέψουν ξαφνικά στις 14:20 ανατολική ώρα:

Ετοιμαστείτε να μην φρικάρετε. Την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου στις 2:20 μ.μ. EDT, κάθε τηλεόραση, ραδιόφωνο και κινητό τηλέφωνο στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να φωνάζει τον χαρακτηριστικό, ενοχλητικό ηλεκτρονικό προειδοποιητικό τόνο μιας ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης.

Είναι μια δοκιμή - μόνο μια δοκιμή.

Επίσημα, η δοκιμή ονομάζεται Nationwide Emergency Alert Test. Ξέρετε ότι είναι μια δοκιμή και όχι μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επειδή συνοδεύεται από μια επεξήγηση του τεστ.

Ακόμα κι αν το τηλέφωνό σας έχει ρυθμιστεί σε αθόρυβη λειτουργία, θα εξακολουθείτε να ακούτε ένα πολύ δυνατό ξυπνητήρι:

Οι ειδοποιήσεις περιλαμβάνουν μια σειρά από δυνατούς συναγερμούς με σκοπό να προσελκύσουν την προσοχή. Αυτά θα ηχήσουν ακόμα κι αν οι συσκευές έχουν ρυθμιστεί σε αθόρυβη λειτουργία. Η δοκιμή θα διαρκέσει περίπου ένα λεπτό στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να λάβουν την ειδοποίηση εντός μισής ώρας από την έναρξη της δοκιμής.

Το σύστημα δοκιμής θα μεταδώσει ένα μήνυμα που θα γράφει: «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΗ του Εθνικού Ασύρματου Συστήματος Ειδοποίησης Έκτακτης Ανάγκης. Δεν χρειάζεται καμία ενέργεια». Θα παραδοθεί ένα μεταφρασμένο μήνυμα για εκείνους των οποίων η γλώσσα έχει οριστεί στα Ισπανικά.

Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι κάτι πολύ κακό θα συμβεί την Τετάρτη;

Πιθανώς όχι.

Μας λένε ότι είναι απλώς μια δοκιμή, και ελπίζουμε πως αυτό είναι όλο.

Αλλά προφανώς εξασκούνται γιατί πιστεύουν ότι υπάρχει λόγος να το κάνουν.

Ζούμε σε μια εποχή που το ένα κακό θα συμβεί μετά το άλλο.

Αυτό το καλοκαίρι, η Χαβάη καταστράφηκε από πυρκαγιές, μια τεράστια τροπική καταιγίδα έπληξε την Καλιφόρνια και ο τυφώνας Idalia προκάλεσε τεράστια ζημιά στη Φλόριντα.

Ακόμα κι αν μια μεγάλη καταστροφή δεν συμβεί αυτήν την εβδομάδα, η αλήθεια είναι πως είναι απλώς θέμα χρόνου να αντιμετωπίσουμε περισσότερες μεγάλες καταστροφές.

Αλλά ορισμένες καταστροφές μπορούν να αποφευχθούν. Ας ελπίσουμε ότι οι ηγέτες μας θα μας τραβήξουν πίσω από το χείλος του πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία, γιατί αυτό θα σήμαινε πραγματικά το τέλος της κοινωνίας μας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail