Αυτός ο πόλεμος δεν προκλήθηκε απλώς - προκλήθηκε σκόπιμα

Σε μια ενδιαφέρουσα ομιλία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική αυτοκρατορική επιθετικότητα προκαλεί βία σε όλο τον κόσμο, ο αντιπολεμικός σχολιαστής Scott Horton αναφέρθηκε σε ένα άρθρο του Απριλίου 2022 από το Yahoo News που προηγουμένως είχε διαφύγει της προσοχής μου.

CAITLIN JOHNSTONE - caitlinjohnst.one / Παρουσίαση Freepen.gr

Το άρθρο τιτλοφορείται «Σε στενότερους δεσμούς με την Ουκρανία, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έβλεπαν από καιρό υπόσχεση και κίνδυνο» και περιλαμβάνει επώνυμους και ανώνυμους βετεράνους του καρτέλ των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που λένε ότι πολύ πριν από την εισβολή του Φεβρουαρίου του 2022 γνώριζαν πλήρως πως οι ΗΠΑ «προκάλεσαν «τη Ρωσία στην Ουκρανία και δημιούργησαν μια κατάσταση πυριτιδαποθήκης που πιθανότατα θα οδηγούσε σε πόλεμο.

«Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι [δηλαδή το καλοκαίρι του 2021], η βασική άποψη των περισσότερων αναλυτών της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ ήταν ότι η Ρωσία ένιωθε πως είχε προκληθεί αρκετά στην Ουκρανία και ότι κάποιο άγνωστο έναυσμα θα μπορούσε να πυροδοτήσει επίθεση από τη Μόσχα», δήλωσε στο Yahoo News πρώην αξιωματούχος της CIA. Ο Ζακ Ντόρφμαν, ο οποίος προσθέτει, «(Η CIA και το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αρνήθηκαν να σχολιάσουν.)» 

Ο Ντόρφμαν γράφει πως η αρχική υποστήριξη που παρασχέθηκε στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα είχε «βαθμονομηθεί ώστε να αποφευχθεί η επιδείνωση της Μόσχας», αλλά ότι «Εν μέρει υποκινούμενη από το Κογκρέσο, καθώς και από την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία ήταν πιο πρόθυμη να είναι πιο επιθετική στις μεταφορές όπλων στο Κίεβο, η φανερή στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου - και μαζί της ο κίνδυνος μιας θανατηφόρας ρωσικής απάντησης, πίστευαν ορισμένοι αξιωματούχοι της CIA εκείνη την εποχή».

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής «θα έλεγαν πάντα, "Αν κάνουμε το Χ πράγμα, αν δώσουμε στους Ουκρανούς το Χ σύστημα, πώς θα αντιδράσουν οι Ρώσοι;". Και η απάντησή μας θα ήταν πάντα, «Δεν μπορείς να δεις κανένα πράγμα μεμονωμένα», είπε ο ανώνυμος πρώην αξιωματούχος της CIA στο Yahoo News. «Και θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε και να πούμε, «Λοιπόν, είναι μόνο μερικές εκατοντάδες MANPAD [φορητά συστήματα αεράμυνας από άνθρωπο] ή μερικές εκατοντάδες Humvees», αλλά χάνει το νόημα πως οι Ρώσοι παίρνουν όλα αυτά τα πράγματα στο σύνολό τους, και σχεδιάζουν αυτή την εικόνα αυτής της διαρκώς αυξανόμενης σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας».

«Καταλαβαίνω το ηθικό επιχείρημα», λέει ο πρώην αξιωματούχος της CIA, Τζέφρι Έντμοντς σχετικά με τις μεταφορές όπλων στην Ουκρανία, «αλλά καταλαβαίνω επίσης το επιχείρημα ότι, καλά, γιατί θα θέλατε να τα δώσετε αυτά τα πράγματα εάν πρόκειται απλώς να αυξήσετε τις πιθανότητες να κάνει κάτι η Ρωσία;»

Έτσι, ενώ εμείς τα μέλη του κοινού εικάζαμε τυφλά για το εάν η Ρωσία θα επιτεθεί ή όχι στην Ουκρανία, το καρτέλ των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ γνώριζε πλήρως ότι οι ΗΠΑ αναλάμβαναν ενέργειες διασφαλίζοντας πως αυτό θα συνέβαινε. Αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο το κράτος ασφαλείας των ΗΠΑ γνώριζε ότι λειτουργούσε όταν συνέχισε να χλευάζει την ιδέα της προσθήκης της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ μέχρι τις τελευταίες στιγμές πριν από την εισβολή.

Αυτός ο πόλεμος δεν προκλήθηκε απλώς, προκλήθηκε σκόπιμα. Η λύση εκτός πλαισίου πέρασε με ταχύτητα από την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ με εκατό μίλια την ώρα στη γραμμή της προς έναν φρικτό πόλεμο διαμεσολαβητών, επειδή οι διαχειριστές της αυτοκρατορίας είχαν υπολογίσει ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Και τώρα βλέπουμε συνήθως Αμερικανούς αξιωματούχους όπως ο Mitch McConnell να λένε ανοιχτά πως αυτός ο πόλεμος εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Πραγματικά δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαροι για αυτό αν προσπαθούσαν.
Είναι αστείο να παρακολουθεί κανείς την απάντηση των απολογητών της αυτοκρατορίας στην εκπληκτική διάψευση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για ενάμιση χρόνο της προπαγάνδας της αυτοκρατορίας, παραδεχόμενος ανοιχτά ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προκάλεσε την εισβολή στην Ουκρανία και αναγνωρίζοντας πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ απέρριψαν τους προτεινόμενους συμβιβασμούς της Μόσχας που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τον πόλεμο. Βασικά το μόνο επιχείρημα που έχουν τώρα μετά από αυτή την παραδοχή είναι να πουν ότι η Ρωσία δεν έπρεπε να δει την επέκταση του ΝΑΤΟ ως υπαρξιακή απειλή.

Το μόνο τέχνασμα που τους απομένει είναι να διαφωνούν με την πραγματικότητα. να πούμε βασικά πως ναι, είναι πραγματικότητα ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προκάλεσε αυτόν τον πόλεμο επειδή η Μόσχα τον είδε ως απειλή, αλλά η πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να είναι αυτή που ήταν. Υποστηρίζουν πως η Ρωσία θα έπρεπε να αισθάνεται τελείως διαφορετικά συναισθήματα για μια στρατιωτική απειλή στα σύνορά της από ό,τι θα ένιωθαν έθνη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, αφού όπως έχουμε συζητήσει προηγουμένως την τελευταία φορά που υπήρχε μια αξιόπιστη στρατιωτική απειλή κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ απάντησαν επιθετικά κι ο κόσμος κόντεψε να τελειώσει.

Αυτό είναι πραγματικά το μόνο που έχουν: «Ναι, είναι αλήθεια ότι όλοι οι άνθρωποι που πέθαναν και έχασαν τα σπίτια τους σε αυτόν τον πόλεμο το έκαναν επειδή συγκεντρώναμε μια εχθρική στρατιωτική συμμαχία κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, αλλά για την άμυνά μας οι Ρώσοι θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί διαφορετικές σκέψεις στο κεφάλι τους από αυτές που εμείς οι ίδιοι θα σκεφτόμασταν για μια εχθρική στρατιωτική απειλή στα σύνορά μας».

Εάν όλοι οι δυτικοί κατανοούσαν βαθιά όλα τα δεινά και τους κινδύνους που έχει εξαπολύσει στον κόσμο μας αυτός ο πόλεμος και κατανοούσαν βαθιά το γεγονός ότι οι δικές τους κυβερνήσεις έπαιξαν ρόλο στην έναρξή του, το πολιτικό status quo του δυτικού κόσμου θα ήταν αδύνατο να διατηρηθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τέτοια πρωτοφανή επίπεδα προπαγάνδας και λογοκρισίας στο Διαδίκτυο εμποδίζουν τους δυτικούς να καταλήξουν σε μια τέτοια κατανόηση.

Οι Δυτικοί εξαπατήθηκαν να υποστηρίξουν έναν ακόμη κακό πόλεμο, ο οποίος για άλλη μια φορά δείχνει όλα τα σημάδια ότι συνεχίζεται στο άμεσο μέλλον χωρίς να υπάρχει στρατηγική εξόδου. Η μόνη διαφορά μεταξύ αυτού του πολέμου και όλων αυτών των άλλων πολέμων είναι ότι αυτός είναι φορτωμένος με τον κίνδυνο της πυρηνικής εξόντωσης, έναν κίνδυνο τον οποίο η αυτοκρατορία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει όλο και λιγότερο προσεκτικά καθώς η αιματοχυσία συνεχίζεται.

Όσο περισσότερο το σκέφτεσαι, τόσο πιο τρομακτικό γίνεται.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι απόλυτα τέρατα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail