Ο Πούτιν προειδοποιεί ότι αν η Ρωσία ρίξει πυρηνικά στις ΗΠΑ «δεν υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης» και «δε θα μείνει ούτε ένας εχθρός»

pixabay
Οι Ρώσοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για έναν πυρηνικό πόλεμο, αλλά οι ηγέτες μας συνεχίζουν να επιμένουν ότι ο πυρηνικός πόλεμος δεν αποτελεί απειλή, επειδή οι Ρώσοι δε θα χρησιμοποιούσαν ποτέ τα πυρηνικά τους όπλα εναντίον μας, όσο κι αν τους προκαλέσουμε. Στην πραγματικότητα, μόλις διάβαζα ένα άρθρο στον επίσημο ιστότοπο του ΝΑΤΟ, το οποίο συντάχθηκε από έναν πρώην αξιωματούχο της άμυνας των ΗΠΑ, στο οποίο παραδέχτηκε ανοιχτά πως υποθέτει «ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει χωρίς ρωσική πυρηνική χρήση». 

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com  / Παρουσίαση Freepen.gr

Εν τω μεταξύ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να κάνει δημόσιες δηλώσεις για πυρηνική επίθεση στην Αμερική. Αυτή την εβδομάδα, είπε σε ολόκληρο τον κόσμο πως «δε θα υπάρξει καμία πιθανότητα επιβίωσης» μόλις εκτοξεύσει τους πυρηνικούς του πυραύλους εναντίον μας:

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε τη Δύση με ολική πυρηνική καταστροφή, μη αφήνοντας «καμία πιθανότητα επιβίωσης» σε περίπτωση χτυπήματος στη Ρωσία.

Σε μια βλοσυρή ομιλία κατά των ΗΠΑ, ο δικτάτορας είπε ότι οι ισχυροί πύραυλοι του «RS-28 Sarmat» και «Flying Chernobyl» είναι έτοιμοι για ανάπτυξη σε μια δυσοίωνη προειδοποίηση για το μοιρολόι.

Ο Πούτιν είπε σε μια διάσκεψη στο Σότσι: «Από τη στιγμή που ανιχνεύεται η εκτόξευση πυραύλων, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται – από οποιοδήποτε σημείο του παγκόσμιου ωκεανού ή από οποιοδήποτε έδαφος – ένας τέτοιος αριθμός, όταν τόσες εκατοντάδες πύραυλοί μας εμφανιστούν στον αέρα σε αντίποινα, δεν υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης, δεν θα μείνει ούτε ένας εχθρός, και σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα».

Δεν ξέρω γιατί οι ηγέτες μας δεν παίρνουν στα σοβαρά τέτοιες δηλώσεις.

Εάν οι Ρώσοι αισθανθούν στριμωγμένοι σε μία γωνία, δε θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν τα πιο ισχυρά όπλα τους.

Όπως έχω επανειλημμένα προειδοποιήσει τους αναγνώστες μου, δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναχαιτίσουμε και να καταστρέψουμε ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους.

Μόλις οι Ρώσοι εκτοξεύσουν τους πυραύλους τους, θα χτυπήσουν τους στόχους τους.

Και τώρα το Sarmat είναι έτοιμο. Είναι ο πιο προηγμένος διηπειρωτικός πύραυλος σε ολόκληρο τον κόσμο με πολύ μεγάλη διαφορά και ο Πούτιν λέει ότι ο Sarmat θα τεθεί σε μάχιμη υπηρεσία «στο εγγύς μέλλον»:

Υποστήριξε επίσης: «Τελειώσαμε πραγματικά τη δουλειά στο Sarmat, τον υπερβαρύ πύραυλο…»

Αυτό το «ασταμάτητο» διηπειρωτικό πυραυλικό σύστημα Armageddon που διανύει 15.880 μίλια/ώρα έχει το μέγεθος ενός πύργου 14 ορόφων.

«Απλώς πρέπει να ολοκληρώσουμε ορισμένες από τις διαδικασίες με καθαρά διοικητικό και γραφειοκρατικό τρόπο και να προχωρήσουμε στη μαζική παραγωγή και να τους θέσουμε σε μάχιμη υπηρεσία», είπε ο Πούτιν.

«Και θα το κάνουμε αυτό στο εγγύς μέλλον».

Εν τω μεταξύ, οι απελπιστικά ξεπερασμένοι πύραυλοι Minuteman που τέθηκαν σε λειτουργία τη δεκαετία του 1970 εξακολουθούν να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του στρατηγικού πυρηνικού μας οπλοστασίου.

Το αντιπυραυλικό σύστημα S-500 που κατέχουν οι Ρώσοι σχεδιάστηκε ειδικά «για την αναχαίτιση και την καταστροφή διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων» και θα μπορούσε να χειριστεί πυραύλους Minuteman με σχετική ευκολία.

Αλλά σε περίπτωση που κάποιοι περάσουν, οι Ρώσοι ξοδεύουν τεράστια ποσά για να αναβαθμίσουν χιλιάδες καταφύγια βομβών:

Τα καταφύγια βομβών σε όλη τη Ρωσία υποβάλλονται σε συστηματικές επιθεωρήσεις και επισκευές μετά από εντολή του Κρεμλίνου για την αναβάθμιση της κατεστραμμένης υποδομής της Σοβιετικής εποχής της χώρας, σύμφωνα με νυν και πρώην αξιωματούχους που μίλησαν στους The Moscow Times.

Πολλά από τα χιλιάδες καταφύγια, τα ενισχυμένα κελάρια και άλλα ασφαλή κρησφύγετα της Ρωσίας έχουν αραχνιάσει εδώ και δεκαετίες. Όμως, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, οι τοπικές αρχές φαίνεται να ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια για να τα καταστήσουν ξανά κατάλληλα για κατοίκηση.

«Η κυβέρνηση έλαβε απόφαση να επιθεωρήσει το δίκτυο των καταφυγίων βομβών την άνοιξη», δήλωσε ένας Ρώσος αξιωματούχος, επικαλούμενος τη γνώση των κυβερνητικών συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί για το θέμα.

Και αυτή την εβδομάδα στη Ρωσία έγινε μια άσκηση σε εθνικό επίπεδο με σκοπό να προετοιμάσει τον γενικό πληθυσμό για μια πιθανή πυρηνική επίθεση:

Σειρήνες ακούστηκαν σε όλη τη Ρωσία σήμερα και τα παιδιά φόρεσαν μάσκες αερίου ως μέρος μιας τρομακτικής άσκησης για μια επερχόμενη πυρηνική επίθεση.

Η απόκοσμη σειρήνα ακουγόταν σε όλη τη χώρα και ανατριχιαστικά μηνύματα μεταδόθηκαν ζωντανά καθώς ο Πούτιν ανάγκαζε τους πολίτες του να υπομείνουν μια άσκηση του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ανατριχιαστικά πλάνα δείχνουν ακόμη και μαθητές να διδάσκονται πώς να φορούν σωστά μάσκες αερίων.

Σειρήνες και μεγάφωνα ακούστηκαν σε όλες τις περιοχές στις 11 ζώνες ώρας της Ρωσίας σε ασκήσεις που διήρκεσαν δύο ημέρες.

Ασκούνται γιατί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στην πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα, οι ηγέτες μας συνεχίζουν να μας διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος πλήρους πυρηνικής σύγκρουσης.

Ποιος λοιπόν έχει δίκιο και ποιος άδικο;

Αν ήμασταν έξυπνοι, θα προσπαθούσαμε να τερματίσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία πριν τα πράγματα ξεφύγουν.

Η πολυδιαφημισμένη ουκρανική «αντεπίθεση» ήταν μια θλιβερή αποτυχία και τώρα ένας κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ παραδέχεται πως η Ευρώπη ξεμένει κυριολεκτικά από όπλα για να στείλει στην Ουκρανία:

Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προτρέπει τη συμμαχία να αυξήσει την παραγωγή όπλων, προειδοποιώντας ότι ο «πάτος του βαρελιού» των αποθεμάτων του ΝΑΤΟ είναι πλέον ορατός λόγω των τεράστιων ποσοτήτων όπλων και πυρομαχικών που έχουν αποσταλεί στην Ουκρανία.

Ο Ολλανδός ναύαρχος Rob Bauer έκανε τα σχόλια την πρώτη ημέρα του Φόρουμ Ασφαλείας της Βαρσοβίας. Είπε πως οι στρατιωτικοί προϋπολογισμοί του ΝΑΤΟ αυξήθηκαν πριν από τη ρωσική εισβολή, αλλά ότι η δυτική βιομηχανία όπλων δεν αύξησε την παραγωγική ικανότητα.

«Και αυτό έχει οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές ήδη πριν από τον πόλεμο. Και αυτό στην πραγματικότητα (έχει) επιδεινωθεί από το γεγονός πως τώρα δίνουμε οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, τα οποία είναι εξαιρετικά, και πυρομαχικά, αλλά όχι από γεμάτες αποθήκες», είπε ο Bauer, σύμφωνα με το TVP World .

«Αρχίσαμε να χαρίζουμε από μισογεμάτες ή χαμηλότερες αποθήκες στην Ευρώπη και επομένως ο πάτος του βαρελιού είναι πλέον ορατός. Και χρειαζόμαστε τη βιομηχανία να αυξήσει την παραγωγή με πολύ υψηλότερο ρυθμό και χρειαζόμαστε μεγάλους όγκους», πρόσθεσε.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, το χάος στο Κογκρέσο θα μπορούσε να σημαίνει πολύ λιγότερη στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία τους επόμενους μήνες.

Όταν ρωτήθηκε για αυτό, ένας Ουκρανός αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι αυτό θα ήταν «καταστροφή» για αυτούς:

Μέρες αφότου οι νομοθέτες παρέλειψαν ένα ζωτικής σημασίας σχέδιο των ΗΠΑ να στείλουν βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Kevin McCarthy εκδιώχθηκε από τους δικούς του συναδέλφους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Η βοήθεια προς την Ουκρανία αναφέρθηκε ως ένας από τους λόγους.

Στο Κίεβο, οι αξιωματούχοι έχουν χάσει το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια. Ο πιο ένθερμος στρατιωτικός τους σύμμαχος φαίνεται ξαφνικά αναξιόπιστος, παρά τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου Μπάιντεν και άλλων πως οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σταθερές μέχρι να νικηθούν οι εισβολείς της Ουκρανίας.

«Έχουμε τρελαθεί. Για εμάς είναι μια καταστροφή», δήλωσε η Ivanna Klympush-Tsintsadze, ανώτερη βουλευτής της Ουκρανίας που προεδρεύει της επιτροπής για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Μας ενδιαφέρει να τακτοποιηθούν τα πράγματα ώστε να λειτουργήσει η αμερικανική δημοκρατία και να αποκαταστήσουμε τη δικομματική συναίνεση για την υποστήριξη των δικών τους εθνικών συμφερόντων υποστηρίζοντας την Ουκρανία».

Φυσικά δεν πρέπει να υπάρχει «δικομματική συναίνεση» γιατί σε αυτό το σημείο οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι κατά της αποστολής στην Ουκρανία περισσότερων όπλων:

Το μερίδιο των Αμερικανών σε όλο το πολιτικό φάσμα που υποστηρίζουν την αποστολή όπλων στην Ουκρανία έχει μειωθεί, σύμφωνα με έρευνα του Reuters/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη την Τρίτη και την Τετάρτη, έδειξε ότι μόνο το 41 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν πως συμφωνούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να παρέχουν όπλα στην Ουκρανία, από το 65 τοις εκατό των ερωτηθέντων που είπαν το ίδιο σε έρευνα του Ιουνίου 2023.

Εν τω μεταξύ, οι στρατιωτικές δαπάνες στη Ρωσία έχει προγραμματιστεί να αυξηθούν δραματικά το επόμενο έτος και 50.000 νεοσύλλεκτοι εγγράφηκαν για να πολεμήσουν για τη Ρωσία μόνο το Σεπτέμβριο.

Από μια απλή στρατηγική άποψη, θα ήταν λογικό να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε ένα είδος κατάπαυσης του πυρός προτού οι Ρώσοι αρχίσουν να αρπάζουν ξανά σημαντικά κομμάτια εδάφους.

Αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν δε θα το κάνει ποτέ.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει πει ξανά και ξανά ότι θα εμπλακούμε στον πόλεμο στην Ουκρανία «όσο χρειαστεί».

Και κάθε μέρα που συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα κάποιος να πιέσει τα πράγματα λίγο μακριά και τα πυρηνικά να αρχίσουν να πετούν.

Πριν τελειώσω αυτό το άρθρο, υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Σύμφωνα με μια συγκλονιστική νέα έρευνα που μόλις κυκλοφόρησε, περισσότερο από το 71 τοις εκατό των Αμερικανών «δεν πιστεύουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για να τους σώσει ή να αποτρέψει ένα γεγονός της ημέρας της Αποκάλυψης»:

Σύμφωνα με έρευνα σε 6.200 Αμερικανούς που διεξήχθη από το BonusFinder.com, το 71,2 τοις εκατό των Αμερικανών δηλώνουν πως δεν πιστεύουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ πως μπορεί για να τους σώσει ή να αποτρέψουν ένα γεγονός της Doomsday. Ακόμη πιο ανησυχητικό, πολλοί ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η Doomsday μπορεί να έρθει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Έμεινα έκπληκτος που είδα έναν τόσο υψηλό αριθμό.

Αλλά νομίζω ότι αντικατοπτρίζει με ακρίβεια αυτό που αισθάνονται τόσοι πολλοί άνθρωποι αυτήν την στιγμή.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν μας έχει βάλει πραγματικά σε έναν αυτοκινητόδρομο προς την καταστροφή και δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει πορεία.

Δυστυχώς για όλους μας, εάν ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, θα σημάνει το τέλος της κοινωνίας μας και δισεκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να καταλήξουν νεκροί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail