Αμερικανική παρέμβαση στην Ουκρανία - Τι φαινόταν μερικά χρόνια νωρίτερα

pixabay / RescueWarrior
[ΣΗΜΕΙΩΣΗ — Έγραψα αυτό το άρθρο πριν από περισσότερα από 5 χρόνια και το δημοσίευσα στο ιστολόγιο του αείμνηστου Pat Laing. Θα ξεκινήσω να μεταφέρω τις αναρτήσεις μου από εκείνη την εποχή]

Οι ιστορικοί θα σημειώσουν την τρομερή ειρωνεία των Ηνωμένων Πολιτειών που εμπλέκονται σε ανατροπή και ανάμειξη στις εκλογές στην Ουκρανία που ξεπερνά κάθε απόπειρα από τη Ρωσία.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι ιδεολογικές ρωγμές που αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να μοιάζουν με τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα που χαρακτηρίζουν τον ουκρανικό πολιτικό κόσμο. Το χάσμα στην Ουκρανία φέρνει ομάδες που περιγράφονται ως «δεξιά πτέρυγα» και πολλοί είναι ιδεολογικοί απόγονοι πραγματικών Ναζί και υποστηρικτών των Ναζί ενάντια σε ομάδες που έχουν ισχυρή συγγένεια με τη Ρωσία. Αυτό το χάσμα δεν μπορεί να γεφυρωθεί με συμβατικές διαπραγματεύσεις.

Ποιον υποστηρίζει η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών; Τους Ναζί. Νομίζετε ότι αστειεύομαι. Εδώ είναι τα γεγονότα, αλλά πρέπει να επιστρέψουμε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο:

Όταν ξεκίνησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ένα μεγάλο μέρος της δυτικής Ουκρανίας καλωσόρισε τους Γερμανούς στρατιώτες ως απελευθερωτές από την πρόσφατα επιβληθείσα σοβιετική κυριαρχία και συνεργάστηκε ανοιχτά με τους Γερμανούς. Ο Σοβιετικός ηγέτης, Στάλιν, επέβαλε πολιτικές που προκάλεσαν το θάνατο σχεδόν 7 εκατομμυρίων Ουκρανών τη δεκαετία του 1930 – μια εποχή γνωστή ως Holomodor).

Σχηματίστηκαν ουκρανικά τμήματα, συντάγματα και τάγματα, όπως τα SS Galizien, Nachtigal και Roland, και υπηρέτησαν υπό τη γερμανική ηγεσία. Τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, περισσότεροι από 80 χιλιάδες άνθρωποι από την περιοχή Galizien προσφέρθηκαν εθελοντικά στο SS Galizien, το οποίο αργότερα έγινε γνωστό για την ακραία σκληρότητά του προς τους Πολωνούς, Εβραίους και Ρώσους στο έδαφος της Ουκρανίας.

Τα μέλη αυτών των στρατιωτικών ομάδων προέρχονταν κυρίως από την οργάνωση Ουκρανών εθνικιστών ka the OUN, η οποία ιδρύθηκε το 1929. Ηγέτης της ήταν ο Stepan Bandera, γνωστός τότε και σήμερα για τις ακραίες αντισημιτικές και αντικομμουνιστικές του απόψεις.

Έγγραφα της CIA που μόλις πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκαν δείχνουν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και των Ουκρανών εθνικιστών από το 1946.

Προχωρήστε τώρα στην «εξέγερση» των αντιρωσικών δυνάμεων του Φεβρουαρίου 2014 στην Ουκρανία (Μαϊντάν 2). Οι ΗΠΑ ήταν σταθερά στο πλευρό των διαδηλωτών, οι οποίοι κατάφεραν τελικά να εκδιώξουν τον εκλεγμένο Πρόεδρο. Και ποιοι βοήθησαν να καθοδηγηθεί αυτή η προσπάθεια;

Γραμματέας του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας είναι ο Andriy Parubiy. Ο Parubiy ήταν ο ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Εθνικού Κόμματος της Ουκρανίας, ενός φασιστικού κόμματος με στυλ των Ναζί του Χίτλερ, με συμμετοχή μόνο από Ουκρανούς.

Το Σοσιαλιστικό Εθνικό Κόμμα θα συνέχιζε να γίνει Svoboda, το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα του οποίου ο αρχηγός, Oleh Tyahnybok ήταν ένας από τους τρεις πιο υψηλούς ηγέτες των διαδηλώσεων του Euromaidan. . . .

Επιβλέπων τις ένοπλες δυνάμεις μαζί με τον Parubiy ως Αναπληρωτή Γραμματέα Εθνικής Ασφάλειας είναι ο Dmytro Yarosh , ο ηγέτης του Δεξιού Τομέα – μιας ομάδας σκληροπυρηνικών εθνικιστών μαχητών του δρόμου, που προηγουμένως καυχιόταν ότι ήταν έτοιμοι για ένοπλο αγώνα για την απελευθέρωση της Ουκρανίας.

Η υποστήριξη των ΗΠΑ, τόσο φανερή όσο και κρυφή, για τους Ουκρανούς πολιτικούς βασίζεται σε μια αντισοβιετική (τώρα αντι-ρωσική) ιδεολογία. Έχουμε πείσει τους εαυτούς μας πως η Ρωσία είναι στραμμένη στην κόλαση για την παγκόσμια κυριαρχία. Ως εκ τούτου, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να σταματήσουμε τη Ρωσία, κάτι που περιλαμβάνει άκριτη, τυφλή υποστήριξη σε στοιχεία στην Ουκρανία που επίσης απεχθάνονται τους Ρώσους. Αλλά κάνοντάς το αυτό, κλείσαμε τα μάτια μας στο βρώμικο κάτω μέρος του επιθετικού αντισημιτισμού που ελλοχεύει στη δυτική Ουκρανία.

Η ανάμιξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι εκπληκτική στο εύρος της. Κυμαίνεται από το γεγονός ότι η σύζυγος του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιουσένκο ήταν Αμερικανίδα πολίτης και πρώην ανώτερη αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Πιστεύετε ότι δεν θα υπήρχαν παράπονα αν η Μελάνια Τραμπ γεννιόταν στη Ρωσία και είχε υπηρετήσει στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών; Ωστόσο, οι περισσότεροι Αμερικανοί ευτυχώς αγνοούν τέτοια γεγονότα.

Αλλά ο Βίκτορ Γιουσένκο δεν είναι Αμερικανός που μιλά μια ξένη γλώσσα. Είναι πολύ Ουκρανός εθνικιστής και βουτηγμένος στον αντισημιτισμό που κυριαρχεί στην ιδεολογία της δυτικής Ουκρανίας. Κατά τους τελευταίους μήνες της Προεδρίας του, ο Γιουσένκο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να πω κάτι που περίμεναν πολύ καιρό οι Ουκρανοί πατριώτες εδώ και πολλά χρόνια. Έχω υπογράψει ένα διάταγμα για το αδιάσπαστο πνεύμα και υποστηρίζω την ιδέα του αγώνα για την ανεξάρτητη Ουκρανία. Δηλώνω τον Στέπαν Μπαντέρα εθνικό ήρωα της Ουκρανίας.

Χωρίς δισταγμό ή ντροπή, ο Γιουσένκο ενέκρινε την κληρονομιά του Μπαντέρα, ο οποίος είχε ευχαρίστως ευθυγραμμιστεί με τους Ναζί για την επιδίωξη των δικών του εθνικιστικών στόχων. Αυτοί οι στόχοι, ωστόσο, δεν περιλάμβαναν Εβραίους. Και εδώ είναι η απόλυτη ειρωνεία – ο Μπαντέρα γεννήθηκε στην Αυστρία, όχι στην Ουκρανία. Τόσο ιδεολογική συνέπεια.

Η παρέμβαση των ΗΠΑ δεν περιοριζόταν σε εξευτελιστικές σχέσεις, όπως ο γάμος του Γιουσένκο. Περιλάμβανε επίσης την ανοιχτή και ενεργή χρηματοδότηση ορισμένων πολιτικών ομάδων και μέσων ενημέρωσης. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έστειλε χρήματα μέσω διαφόρων καταστημάτων. Ένα από αυτά ήταν η Κοινοπραξία για την Ενίσχυση των Εκλογών και της Πολιτικής Διαδικασίας, γνωστή και ως CEPPS. Αυτό είναι :

ένα πρόγραμμα της USAID με άλλες ομάδες που συνδέονται με το Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία: το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων, το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο και το Διεθνές Ίδρυμα για Εκλογικά Συστήματα. Το 2010, η αναφερόμενη εκταμίευση για το CEPPS στην Ουκρανία ήταν σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι προσπάθειες του προγράμματος περιγράφονται στον ιστότοπο της USAID ως παροχή «εκπαίδευσης για ακτιβιστές πολιτικών κομμάτων και τοπικά εκλεγμένους αξιωματούχους για τη βελτίωση της επικοινωνίας με ομάδες πολιτών και τους πολίτες και την ανάπτυξη εκστρατειών υπεράσπισης υπό την ηγεσία των ΜΚΟ για ζητήματα εκλογών και πολιτικών διαδικασιών».

Είναι κανείς έτοιμος να υποστηρίξει ότι θα ήταν εντάξει για τη Ρωσία, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της, να συνεισφέρει πολλά εκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευση ακτιβιστών του κόμματος στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι πόσα χρήματα ξοδεύονταν σε μυστικές δραστηριότητες που κατευθύνονταν και διαχειριζόταν η CIA. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής αναταραχής τον Απρίλιο του 2014 (Μαϊντάν 2), υπήρχε αυτή η είδηση:

Το Σαββατοκύριακο, ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν ταξίδεψε στο Κίεβο, κανείς δεν ξέρει ακριβώς γιατί, αλλά κάποιοι εικάζουν ότι σκοπεύει να ανοίξει πηγές πληροφοριών των ΗΠΑ στους Ουκρανούς ηγέτες για ρωσικούς στρατιωτικούς ελιγμούς σε πραγματικό χρόνο. Οι ΗΠΑ, μέχρι στιγμής, απέφυγαν να μοιραστούν τέτοιες γνώσεις επειδή η Μόσχα πιστεύεται πως έχει διεισδύσει σε μεγάλο μέρος των συστημάτων επικοινωνιών της Ουκρανίας – και η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να παραδώσει τα μυστικά παρακολούθησης της στους Ρώσους.

Πιστεύετε ότι οι Αμερικανοί θα εξοργίζονταν εάν ο επικεφαλής της ρωσικής έκδοσης της CIA, της SVR ή της FSB, ταξίδευε αθόρυβα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από την εκλογή του; Νομίζω ότι αυτό θα χαρακτηριζόταν ως παρέμβαση.

Θεωρήστε με ως έναν από τους ανθρώπους που είναι εξοργισμένοι με την υποκρισία και τη βλακεία που επιδεικνύονται τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν μιλάω για τον Τραμπ. Αναφέρομαι στους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς και σε ειδήμονες και φερέφωνα των μέσων ενημέρωσης που αγανακτούν για τους Ρώσους πολίτες που γράφουν στο Facebook ως μια από τις χειρότερες καταστροφές από το Περλ Χάρμπορ ή την 11η Σεπτεμβρίου.

Είναι σαφές πως υπάρχει ανάμειξη στο πολιτικό τοπίο της Αμερικής. Αλλά δεν είναι η ρωσική κυβέρνηση. Όχι. Υπάρχουν ξένες και εγχώριες δυνάμεις ευθυγραμμισμένες που επιθυμούν να παρουσιάσουν τη Ρωσία ως απειλή για την παγκόσμια τάξη που πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερες αμυντικές δαπάνες και αυστηρότερες κυρώσεις. Αυτή είναι η προπαγάνδα που κυριαρχεί στα μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτές τις μέρες. Και αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο για την ασφάλεια και την ελευθερία του έθνους μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail