«Η διακοπή της βοήθειας προς την Ουκρανία θα σήμαινε καταστροφή για τη χώρα»

ukrinform.net
Freepen.gr - Η παύση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας από τον Λευκό Οίκο προς την Ουκρανία θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, δήλωσε στο CNN ο συνταγματάρχης ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Σέντρικ Λέιτον.

"Θα ήταν καταστροφή. Ο λόγος είναι ότι η Ουκρανία εξαρτάται πλήρως από τη βοήθεια που παρέχουμε. Από στρατιωτική άποψη, μπορεί να συμβεί μια κατάσταση όπου όλα ή τα περισσότερα από τα όπλα για την Ουκρανία έχουν κολλήσει στα μισά του δρόμου. Δε θα πάρουν πια άλλα άρματα μάχης Abrams, δε θα λάβουν τα μαχητικά F-16 που ζήτησαν, δεν θα υπάρχει HIMARS MLRS».

Ο Λέιτον σημείωσε ότι με αυτή την εξέλιξη των γεγονότων, η αντεπίθεση όχι μόνο θα επιβραδύνει, αλλά και θα εκμηδενιστεί. Αυτό, με τη σειρά του, θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του, την οποία οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να αποκρούσουν, πρόσθεσε.

«Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση», κατέληξε ο στρατιωτικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail