Η Κίνα συγκεντρώνει δυνάμεις σε παράκτιες στρατιωτικές βάσεις σε προετοιμασία για εισβολή στην Ταϊβάν;

Εάν οι Κινέζοι αποφασίσουν να προχωρήσουν σε μια εισβολή στην Ταϊβάν, θα γίνει αμέσως η μεγαλύτερη είδηση ​​σε ολόκληρο τον κόσμο. Γιατί την στιγμή που θα ξεκινήσει μια εισβολή στην Ταϊβάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα βρεθούν σε πόλεμο και τίποτα δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Φυσικά οι Κινέζοι δε θα θεωρούσαν μια επίθεση στην Ταϊβάν ως εισβολή σε μια ξένη χώρα. Οι Κινέζοι θεωρούν την Ταϊβάν μέρος της επικράτειάς τους όπως εμείς θεωρούμε τη Φλόριντα ή το Τέξας μέρος της επικράτειάς μας. 

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Για πολύ καιρό, η κομμουνιστική κινεζική κυβέρνηση ήλπιζε να «επανενωθεί» με την Ταϊβάν ειρηνικά, αλλά τώρα έχει γίνει σαφές ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν συνεχίζει να δηλώνει με τόλμη πως η Ταϊβάν δεν είναι μέρος της Κίνας και η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε πρόσφατα μια πώληση όπλων 500 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζεται να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν για μια πιθανή εισβολή. Περιττό να πούμε ότι αυτή η πώληση όπλων εξόργισε πολύ την Κίνα και φαίνεται πως οι Κινέζοι ετοιμάζονται για μια μεγάλη κίνηση.

Στην πραγματικότητα, το Fox News αναφέρει ότι οι Κινέζοι «συγκεντρώνουν συνεχώς δυνάμεις στις παράκτιες στρατιωτικές τους βάσεις που βλέπουν την Ταϊβάν»:

Η Κίνα συσσωρεύει συνεχώς δυνάμεις στις παράκτιες στρατιωτικές της βάσεις που βλέπουν την Ταϊβάν, προειδοποίησε την Τρίτη το αυτοδιοικούμενο νησί.

Η Ταϊβάν είπε ότι ενισχύει τις δικές της άμυνες ως απάντηση. Το υπουργείο Άμυνας του νησιού εξέδωσε έκθεση για την επέκταση των κινεζικών αεροδρομίων και της στρατιωτικής δραστηριότητας στο κατώφλι της Ταϊβάν, λέγοντας πως η Κίνα έχει αρχίσει να ερευνά το έδαφος της Ταϊβάν σε σχεδόν καθημερινή βάση.

«Φέτος, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα επέκτεινε επιθετικά τον οπλισμό του και συνέχισε να κατασκευάζει διάφορους τύπους μαχητικών αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών», είπε ο Υποστράτηγος Χουάνγκ Γουέν-Τσι. «Οι πληροφορίες που λάβαμε είναι ότι όλες οι σημαντικές στρατιωτικές βάσεις κατά μήκος της ακτής… αναβαθμίζονται συνεχώς».

Αυτό δε σημαίνει πως οι Κινέζοι θα εισβάλουν αμέσως.

Προφανώς όμως ετοιμάζονται για κάτι τεράστιο.

Και οι Κινέζοι ερευνούν τακτικά τις άμυνες της Ταϊβάν.

Την Πέμπτη, η Κίνα έστειλε 10 πολεμικά πλοία και 68 στρατιωτικά αεροσκάφη προς το νησί:

Δεκάδες κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη και 10 πλοία του πολεμικού ναυτικού εντοπίστηκαν γύρω από την Ταϊβάν, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού προειδοποίησε ότι το Πεκίνο διεξάγει ασκήσεις από τον αέρα και τη θάλασσα στο δυτικό Ειρηνικό.

Δέκα πλοία του κινεζικού πολεμικού ναυτικού και 68 αεροσκάφη εντοπίστηκαν κοντά στη χώρα από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί χθες, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σαράντα από τα αεροσκάφη είχαν διασχίσει τη μέση γραμμή του στενού της Ταϊβάν και εισήλθαν στη νοτιοδυτική ή νοτιοανατολική ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας (ADIZ), ανέφερε.


Εάν η εκτίμησή μου για την κατάσταση είναι σωστή, δεν πιστεύω πως οι Κινέζοι θα εισβάλουν στην Ταϊβάν αυτήν την στιγμή.

Αλλά πιστεύω πως έρχεται εισβολή.

Και οι Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι μας προειδοποιούν ξανά και ξανά για την πιθανότητα μιας τέτοιας σύγκρουσης.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Φρανκ Κένταλ είχε να πει μερικά πολύ δυσοίωνα πράγματα για την Κίνα:

Ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Φρανκ Κένταλ προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η Κίνα ενισχύει τον στρατό της για να προετοιμαστεί για έναν πιθανό πόλεμο με τις ΗΠΑ και είπε πως η Αμερική πρέπει να βελτιστοποιήσει τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απειλή.

Μιλώντας στο Συμπόσιο Warfighter της Ένωσης Air and Space Forces στο National Harbor, ο Kendall είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να είναι έτοιμες για ένα «είδος πολέμου από τον οποίο δεν έχουμε σύγχρονη εμπειρία», αν και τόνισε ότι «ο πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος».

«Η δουλειά μας είναι να αποτρέψουμε αυτόν τον πόλεμο και να είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε αν συμβεί», είπε ο Kendall. «Όλοι μιλάμε για το γεγονός ότι οι Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις πρέπει να αλλάξουν, διαφορετικά μπορεί να αποτύχουμε να αποτρέψουμε και να χάσουμε ακόμη και έναν πόλεμο».

Πριν από μια δεκαετία, ένας πόλεμος με την Κίνα ήταν αδιανόητος.

Αλλά τώρα ένας πόλεμος με την Κίνα είναι μια πολύ σοβαρή απειλή, και οι αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θέλουν πολύ περισσότερη χρηματοδότηση για να μπορέσουν να χτίσουν αεροπορικές βάσεις σε όλο τον Ειρηνικό:

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ βρίσκει τρόπους να αυξήσει τον αριθμό των αεροδρομίων από τα οποία μπορεί να απογειωθεί στον Ειρηνικό - και θέλει περισσότερα χρήματα για την κατασκευή αεροδρομίων και την ανοικοδόμηση κατάφυτων αεροδρομίων του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Η προσθήκη βάσεων είναι το κλειδί για την ιδέα Agile Combat Employment ή ACE της υπηρεσίας, η οποία στοχεύει στη διατήρηση της πτήσης των πολεμικών αεροσκαφών παρά τις εχθρικές επιθέσεις, είπε ο στρατηγός Kenneth Wilsbach, Διοικητής Πολεμικής Αεροπορίας του Ειρηνικού, σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα στο ετήσιο Air & Space Forces Association's Air, Space. & Cyber ​​συνέδριο.

Η Πολεμική Αεροπορία αυτή τη στιγμή καθαρίζει μια ζούγκλα στο Tinian, ένα μικρό νησί κοντά στο Γκουάμ που ήταν το σπίτι της μεγαλύτερης βάσης βομβαρδιστικών B-29 κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και πιο πρόσφατα φιλοξένησε ασκήσεις ACE.

Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να κλιμακώνεται.

Αυτή την εβδομάδα, οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν πυραύλους κρουζ βρετανικής κατασκευής για να επιτεθούν σε ρωσικά πολεμικά πλοία που κάθονταν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης:

Η Ουκρανία εξαπέλυσε ένα μπαράζ δέκα πυραύλων κρουζ μαζί με drones καμικάζι σε μια μαζική επίθεση στον ισχυρό ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Οι δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν συγκλονίστηκαν καθώς ένα υποβρύχιο και ένα πλοίο επίθεσης ανατινάχτηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο λιμάνι της Σεβαστούπολης της Κριμαίας.

Οι βρετανικής κατασκευής πύραυλοι Storm Shadow και τα μη επανδρωμένα σκάφη γεμάτα εκρηκτικά πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν στη μεγαλύτερη επίθεση αυτού του είδους στον στόλο - σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται τέτοια όπλα στην Κριμαία.

Συγκλονιστικά πλάνα έδειξαν τεράστια λοφία καπνού και φλόγες που φαίνονται για μίλια τριγύρω να υψώνονται από τη βάση. Είναι το τελευταίο χτύπημα στην πολεμική προσπάθεια του Πούτιν – και ήταν μεγάλη ντροπή για τον Βλαντ καθώς κάθισε με τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ-ουν περίπου 5.500 μίλια μακριά.

Όταν οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν όπλα δυτικής κατασκευής για να χτυπήσουν στόχους βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, οι Ρώσοι θεωρούν ότι είμαστε υπεύθυνοι και για αυτές τις επιθέσεις.

Μπορεί να μην πυροβολήσαμε αυτά τα όπλα, αλλά σίγουρα τα δώσαμε στους Ουκρανούς με την πρόθεση να χρησιμοποιηθούν με τέτοιο τρόπο.

Το να δώσουμε στους Ουκρανούς όπλα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν την έκρηξη της καυτής φάσης του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα, γιατί οι Ουκρανοί δεν είναι ακριβώς λογικοί.

Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο για να τερματίσουμε τη σύγκρουση στην Ουκρανία, γιατί αν εμπλακούμε σε έναν άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία, αυτό θα είναι ένα εφιαλτικό σενάριο.

Δυστυχώς, οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο έχουν αντιμετωπίσει μια πολύ άσχημη περίπτωση πολεμικού πυρετού.

Οι Ρώσοι μας προκαλούν συνεχώς, και εμείς προκαλούμε συνεχώς τους Ρώσους.

Μάλιστα, αναφέρεται πως οι «μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στην Ευρώπη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» θα διεξαχθούν πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα στις αρχές του 2024:

Οι επερχόμενες πολεμικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ Steadfast Defender, που έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024, αναμένεται να είναι οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στην Ευρώπη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αναφέρουν οι Financial Times τη Δευτέρα.

Τη στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτος, δεδομένου ότι ούτε η Ρωσία ούτε η Δύση έχουν δείξει σημάδια υποχώρησης, οι FT γράφουν πως «το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τη μεγαλύτερη ζωντανή κοινή άσκηση διοίκησης από τον Ψυχρό Πόλεμο τον επόμενο χρόνο, συγκεντρώνοντας περισσότερα πάνω από 40.000 στρατιώτες για να εξασκηθεί η συμμαχία στο πως θα επιχειρούσε να αποκρούσει τη ρωσική επιθετικότητα εναντίον ενός από τα μέλη της».

Η διεξαγωγή αυτών των ασκήσεων τόσο κοντά στη Ρωσία δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.

Αλλά θα γίνουν ούτως ή άλλως.

Νωρίτερα σήμερα, συνάντησα μια πολύ περίεργη ιστορία για μερικούς πολύ ανόητους τουρίστες που αποφάσισαν να κάνουν σπριντ προς μια μαμά αρκούδα και τα δύο μικρά της:

Ένα σοκαριστικό βίντεο με τουρίστες να τρέχουν προς μια αρκούδα στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone έχει γίνει viral και έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο δείχνει μια μαμά μαύρη αρκούδα και τα δύο της μικρά να μυρίζουν στο γρασίδι, δίπλα σε έναν δρόμο γεμάτο αυτοκίνητα σε ουρά.

Ξαφνικά, μια ομάδα τουριστών πηδούν από τα οχήματά τους, δείχνουν και μετά αρχίζουν να τρέχουν προς τις αρκούδες.

Τρέχουν τέσσερις άντρες, ένας από τους οποίους φαίνεται να κρατά στην αγκαλιά του ένα νήπιο, ενώ μια γυναίκα πλησιάζει τα ζώα με κάμερα.

Τι απίστευτα ηλίθιο πράγμα να κάνεις.

Εάν μια μητέρα αρκούδα αισθάνεται πως τα μικρά της απειλούνται, θα κάνει ό,τι πιστεύει πως είναι απαραίτητο για να τα υπερασπιστεί.

Αυτοί οι τουρίστες είναι πολύ τυχεροί που δεν σκοτώθηκαν.

Δυστυχώς, κάνουμε κάτι παρόμοιο με τη Russian Bear.

Αντί να αλληλεπιδρούμε με τη Ρωσία με οξυδέρκεια, τρέχουμε προς τη σύγκρουση.

Ο Τζο Μπάιντεν και τα τσιράκια του μπορεί πραγματικά να πιστεύουν ότι το να είσαι «σκληρός» με τη Ρωσία είναι το σωστό, αλλά αν δεν υπολογίσουν σωστά και ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος, θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο κυριολεκτικά δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail