Η Ρωσία πάντα υποστήριζε την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους - Πούτιν

Sergey Bobylev/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία πάντα υποστήριζε την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ολομέλεια της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας.

"Πάντα υποστηρίξαμε την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εννοώ, πρώτα από όλα, τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Αυτή είναι η ρίζα όλων των προβλημάτων", επεσήμανε ο Πούτιν.

Είπε επίσης ότι η θέση της Ρωσίας για τη διευθέτηση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης δεν προέκυψε ως αποτέλεσμα των πρόσφατων τραγικών γεγονότων, αλλά διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. «Και αυτή η θέση είναι γνωστή τόσο στην ισραηλινή πλευρά όσο και στους φίλους μας στην Παλαιστίνη», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σημείωσε ότι το παλαιστινιο-ισραηλινό ζήτημα συνοδεύτηκε και επιδεινώθηκε από «διαμεσολαβητικές δραστηριότητες» σειράς χωρών τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα πολιτικά πρόσωπα και ειδικοί σε αυτές τις χώρες που πιστεύουν πως είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί ο δρόμος της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κράτους.

"Και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στο Ισραήλ. Αλλά εκείνοι που προσπαθούν για δεκαετίες να λύσουν αυτό το πρόβλημα με τη βία έχουν το πάνω χέρι. Δυστυχώς, αυτό οδηγεί σε τέτοια τραγικά γεγονότα όπως βλέπουμε τώρα", είπε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail