Η Ρουμανία κατηγορεί τη Μόσχα για εμπλοκή των επικοινωνιών στα πλοία της

Freepen.gr - Καθώς οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται στη Μαύρη Θάλασσα με τους φόβους ότι ο ουκρανικός πόλεμος θα εξαπλωθεί στη Ρουμανία, ο ρουμανικός στρατός κατηγόρησε τη Ρωσία για εμπλοκή στο GPS των πλοίων της στα χωρικά της ύδατα.

Ο στρατηγός Ντάνιελ Πετρέσκου, Αρχηγός του Ρουμανικού Στρατού, δήλωσε πως η Ρωσία παρεμποδίζει «ενεργά και συνεχώς» τις επικοινωνίες GPS των πλοίων στα ρουμανικά χωρικά ύδατα, αυξάνοντας τον κίνδυνο συγκρούσεων, ανέφερε η Romania Journal.

Από τότε που η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία σιτηρών με την Ουκρανία τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, έχει εντείνει τις επιθέσεις της στα ουκρανικά λιμάνια. Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του, ο ρωσικός στρατός προειδοποίησε ότι θα αντιμετωπίσει τα πολιτικά πλοία που μεταφέρουν σιτηρά ή τρόφιμα στη Μαύρη Θάλασσα ως στρατιωτικούς στόχους.

Αφού η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία, η Ουκρανία και η Ρουμανία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για να ενισχύσουν τις εξαγωγές σιτηρών του Κιέβου μέσω της Ρουμανίας, καθώς η Μόσχα ήταν αντίθετη στην ασφαλή διέλευση των πλοίων, αυξάνοντας τους φόβους για επισιτιστική κρίση.

Αν και ο Ρουμάνος στρατιωτικός διοικητής δεν έδωσε καμία λογική εξήγηση για το γιατί η Ρωσία εμπόδισε τα πλοία της χώρας στα χωρικά της ύδατα, αυτή η συμφωνία μπορεί να είναι ένας από τους λόγους εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail