Γερμανός στρατιωτικός: Η Ουκρανία θα ξεμείνει από ανθρώπινο δυναμικό στον πόλεμο

Προεδρικό Γραφείο Τύπου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Παρά τη δυνατότητα μείωσης της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό είναι ότι στο μέλλον θα χάσει το ανθρώπινο δυναμικό της, υποστηρίζει ο  Γερμανός συνταγματάρχης ε.α. και ερευνητής στο Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής στο Βερολίνο, Βόλφγκανγκ Ρίχτερ σε μια συνέντευξη με το ZDFheute.

Έτσι σχολίασε στρατιωτικός εμπειρογνώμονας την πιθανή μείωση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από τη Σλοβακία μετά τις τελευταίες εκλογές, τις οποίες κέρδισε το πολιτικό κόμμα Smer.

Σύμφωνα με τον Ρίχτερ, βραχυπρόθεσμα, η έλλειψη βοήθειας από τη Σλοβακία δε θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας, αλλά η παράταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων θα οδηγήσει σε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα.

"Πρέπει να δοθεί προσοχή σε άλλους παράγοντες εκτός από τα όπλα. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη πως μακροπρόθεσμα, τα αποθέματα προσωπικού της Ουκρανίας θα εξαντληθούν και υπάρχει κίνδυνος υψηλών δημογραφικών απωλειών", σημείωσε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail