Πρώην αξιωματικός πληροφοριών: Τα λόγια του Πούτιν για τη Μέση Ανατολή αποκάλυψαν την αποτυχία της πολιτικής των ΗΠΑ

RIA Novosti / Μιχαήλ Μέτζελ
Freepen.gr - Τα λόγια του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έγιναν ένα σήμα αφύπνισης για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τόνι Σάφερ σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube, Judging Freedom.

Σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ιράκ στις 11 Οκτωβρίου, ο Ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε την επιδείνωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης παράδειγμα αποτυχίας της πολιτικής της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπήκαν στον κόπο να βρουν συμβιβασμούς αποδεκτούς από τα εμπλεκόμενα μέρη.

"Ο Πούτιν λέει την αλήθεια. Η ενοποίηση της Μέσης Ανατολής, για την οποία προσπαθούν (η κυβέρνηση Μπάιντεν), σημαίνει: προωθείτε αυτό που θέλουμε", είπε ο ειδικός.

Κατά τη γνώμη του, αυτή ακριβώς η πολιτική ήταν που έριξε λάδι στη φωτιά όλων αυτών των διαφωνιών, που πάνε αιώνες πίσω.

"Φαίνεται ότι ήθελαν να δώσουν το σήμα και να πουν ότι όλα είναι καλά. Και αυτό δεν είναι αλήθεια. Η ειρωνεία είναι πως ο Πούτιν, που είναι ο αντίπαλός μας και μας σε αυτό το στάδιο, έχει τόσο ξεκάθαρο όραμα και ξεκάθαρο σκέφτομαι τι συμβαίνει», κατέληξε ο Shaffer.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail