Σκληρό άδειασμα Πούτιν στο Ερεβάν: Η ίδια η Αρμενία αναγνώρισε το Καραμπάχ ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν

φωτογραφία: Κρεμλίνο
Freepen.gr - Η ίδια η Αρμενία αναγνώρισε το Καραμπάχ ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνάντηση της Διεθνούς Λέσχης Συζητήσεων Valdai.

«Στην Πράγα το φθινόπωρο του 2022, υπό την αιγίδα του κ. Michel (Charles), τότε του προέδρου της Γαλλίας (Emmanuel) Macron και του καγκελαρίου της Γερμανίας, κ. (Olaf) Scholz, συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Και εκεί υπέγραψαν δήλωση από την οποία προκύπτει ότι η Αρμενία αναγνώρισε το Καραμπάχ ως μέρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν», είπε ο Πούτιν.

«Και τόνισαν ότι αναγνωρίζουν την κυριαρχία του Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της ΣΣΔ του Αζερμπαϊτζάν, η οποία κάποτε ήταν μέρος της ΕΣΣΔ. Όπως είναι γνωστό, το Καραμπάχ ήταν επίσης μέρος της ΣΣΔ του Αζερμπαϊτζάν», σημείωσε ο Πούτιν.

Ανέφερε ακόμη πως έμαθε για την αναγνώριση του Καραμπάχ από την Αρμενία ως τμήματος του Αζερμπαϊτζάν από τον Τύπο, σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν ενημερώθηκε ξεχωριστά τότε.

«Στην Πράγα, αναγνώρισαν (η Αρμενία) ότι το Καραμπάχ ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν και στη συνέχεια, στις αρχές του 2023, επανέλαβαν το ίδιο πράγμα για δεύτερη φορά σε μια παρόμοια συνάντηση στις Βρυξέλλες. Παρεμπιπτόντως, κανείς δεν μας το είπε αυτό. Το έμαθα προσωπικά από τον Τύπο».

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως "Όταν το Καραμπάχ κήρυξε την ανεξαρτησία του, κανείς δεν αναγνώρισε αυτήν την ανεξαρτησία - ούτε καν η Αρμενία, που, ειλικρινά, είναι περίεργο για μένα. Ωστόσο, αυτή ήταν η απόφαση. Δεν αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Καραμπάχ".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail