Γαλλία: Οι αλλοδαποί διαπράττουν το 69% των ληστειών, των βίαιων εγκλημάτων και των παρενοχλήσεων στα ΜΜΜ

pixabay / HubertdeThé
Freepen.gr -
Πέρυσι, το 69 τοις εκατό των βίαιων ληστειών και άλλων βίαιων εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των σeξουαλικών επιθέσεων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, Île-de-France, διαπράχθηκαν από ξένους υπηκόους, σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία του SSMSI, της στατιστικής υπηρεσίας του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ωστόσο, κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τα δεδομένα, αποκαλύπτεται ότι μόνο οι Αφρικανοί ευθύνονται για το 52 τοις εκατό τέτοιων εγκλημάτων ενώ αντιπροσωπεύουν μόλις το 3,2 τοις εκατό του πληθυσμού της Γαλλίας.

Ακόμη και για όλη τη Γαλλία, τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα πως οι Αφρικανοί υπήκοοι αντιπροσωπεύουν το 42 τοις εκατό των δραστών των προαναφερθέντων τύπων εγκλημάτων, πολύ πάνω από το στατιστικό βάρος τους στον γαλλικό πληθυσμό.

Όσον αφορά τα εγκλήματα ειδικά για τις δημόσιες συγκοινωνίες, η κατάσταση στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά με τα χρόνια. Την τελευταία φορά που το Remix News ανέφερε τέτοια δεδομένα το 2020, το 69 τοις εκατό των σeξουαλικών επιθέσεων διαπράχθηκαν από αλλοδαπούς και εκείνη την εποχή.

Συνολικά στη Γαλλία, αυτά τα εγκλήματα διαπράττονται επίσης ως επί το πλείστον (55 τοις εκατό) από ξένους υπηκόους, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σε μια ανάλυση των στατιστικών στοιχείων από την πόλη του Παρισιού, το 38 τοις εκατό των βίαιων ληστειών και άλλων σκληρών εγκλημάτων διαπράχθηκαν από ξένους υπηκόους από την περιοχή του Μαγκρέμπ, η οποία αποτελείται από χώρες της Βόρειας Αφρικής όπως η Τυνησία, η Αλγερία και το Μαρόκο, ακολουθούμενες από Αφρικανούς από χώρες εκτός Μαγκρέμπ. Συνολικά, αλλοδαποί διέπραξαν περίπου το 70 τοις εκατό όλων των βίαιων ληστειών στο Παρίσι.

Άλλο ένα 8 τοις εκατό αυτών των εγκλημάτων διαπράχθηκαν από μη Γάλλους υπηκόους της ΕΕ και το 6 τοις εκατό από Ευρωπαίους υπηκόους που δεν προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την τελευταία φορά που το Remix News ανέφερε στατιστικές γενικού εγκλήματος από τη Γαλλία, η οποία ήταν πέρυσι, όταν το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως το 48 τοις εκατό όλων των εγκλημάτων στο Παρίσι διαπράχθηκαν από αλλοδαπούς.

Ένας παράγοντας που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι οι γαλλικές στατιστικές δεν αναλύουν τα εγκλήματα με βάση τη φυλή ή την εθνικότητα. ούτε αποκαλύπτουν το μεταναστευτικό υπόβαθρο. Έτσι, ένας Γάλλος πολίτης του οποίου οι γονείς είναι και οι δύο από την Αλγερία θα υπολογίζεται ως Γάλλος υπήκοος στις στατιστικές εγκληματικότητας. Στη Δανία, τέτοιες πληροφορίες είναι διαθέσιμες και δείχνουν ότι οι μετανάστες δεύτερης γενιάς με δανική υπηκοότητα έχουν στην πραγματικότητα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών και της σωματικής επίθεσης.

Όπως ανέφερε το Remix News τον Ιούνιο, μια δημοσκόπηση που διεξήχθη για την κορυφαία γαλλική εφημερίδα Le Figaro δείχνει ότι σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους πιστεύουν πως υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στη χώρα, με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης να έρχονται μετά την αποδοχή ρεκόρ αλλοδαπών στη χώρα. 2022 υπό τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail