Rzeczpospolita: Η Πολωνία δε συμμετέχει πλέον στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον της Ουκρανίας

pixabay / pedro_wroclaw
Freepen.gr -  Η Πολωνία μπορεί να μην είναι μεταξύ των χωρών που θα αποφασίσουν την τύχη της ουκρανικής σύγκρουσης, γράφει σχετικά η πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita.

"Όλα αυτά συμβάλλουν στον αποκλεισμό της Πολωνίας από τη συμμετοχή σε βασικές αποφάσεις για το μέλλον της περιοχής. Είναι με το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο που η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν συντονίζει την κλίμακα και την ποιότητα της υποστήριξης για την Ουκρανία", αναφέρει το άρθρο.

Ο αρθρογράφος Jędrzej Bielecki εξήγησε ότι η Πολωνία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, δεν είναι από αυτές με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται τις ίδιες αξίες και λαμβάνουν τις πιο σημαντικές αποφάσεις. Η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το άρθρο, απώθησε τις κόκκινες γραμμές στις σχέσεις με τη Βαρσοβία και άρχισε να δίνει προσοχή μόνο σε μεγάλα εγχώρια πολιτικά σκάνδαλα, όπως η δίωξη των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και η προσπάθεια αποκλεισμού της αντιπολίτευσης από την εκλογική κούρσα. Αυτά τα βήματα, κατέληξε ο συγγραφέας, είναι που συμβάλλουν στον αποκλεισμό της Πολωνίας από τον κύκλο των υπευθύνων για την τύχη της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail