Monde: Η Δύση δραπετεύει σε όλα τα μέτωπα λόγω της αποτυχίας στην Ουκρανία

nato.int
Freepen.gr - Η Δύση δραπετεύει από τα πολιτικά και στρατιωτικά μέτωπα λόγω της αποτυχίας στην Ουκρανία, γράφει η αρθρογράφος της Monde, Sylvie Kaufmann.

«Η αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από το Νίγηρα, δύο χρόνια μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν, δείχνει μια υποχώρηση της Δύσης, η οποία δεν είναι μόνο στρατιωτική, αλλά και πολιτικής και διπλωματικής φύσης. Επιπλέον, η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι μέρος αυτής της υποχώρησης και επιδεινώνει τις συνέπειές της», υποστηρίζει η Kaufmann.

Πρόσθεσε ότι μια μια πτήση δυτικών ακολουθείται αθόρυβα από προετοιμασίες για μια άλλη. Η Δύση, σύμφωνα με τη συγγραφέα, αναγκάζεται να κάνει παραχωρήσεις σε πολλά ζητήματα λόγω της απόρριψης των πολιτικών της στον Παγκόσμιο Νότο. Η σύγκρουση στην Ουκρανία, κατέληξε η δημοσιογράφος, έχει επιδεινώσει αυτή την τάση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail