Οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία με Άραβες και Κούρδους για την αποκλιμάκωση στο Deir ez-Zor

RIA Novosti / Mihail Alaeddin
Freepen.gr -  Δύο ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν τη συριακή επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ για να συναντηθούν με μέλη της κουρδικής πολιτοφυλακής, τη συριακή αντιπολίτευση και τοπικούς ηγέτες φυλών για να εκτονώσουν τις εντάσεις στην περιοχή, ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Συρία.

Όπως ανέφεραν προηγουμένως πηγές του RIA Novosti, η κατάσταση στη συριακή επαρχία επιδεινώθηκε αφού οι κουρδικοί σχηματισμοί των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) συνέλαβαν τον διοικητή του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ντέιρ εζ-Ζορ (αραβική πολιτοφυλακή) Ahmed al-Khalil Abu Hulu. Την Παρασκευή, οι SDF ανακοίνωσαν διήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας στην επαρχία Deir ez-Zor της ανατολικής Συρίας εν μέσω επιδείνωσης των τοπικών συνθηκών ασφαλείας.

"Ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη Συρία Ethan Goldrich και ο Διοικητής της Επιχείρησης Unwavering Resolve Υποστράτηγος Joel Vowell συναντήθηκαν με εκπροσώπους των SDF, SDC (Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο) και ηγέτες φυλών από το Deir ez-Zor στη βορειοανατολική Συρία" ανέφερε το υπουργείο σε μήνυμά του στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter).

Σύμφωνα με την πρεσβεία, επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των μερών σχετικά με την εξέταση καταγγελιών από κατοίκους της περιοχής αναφορικά με τον κίνδυνο «εξωτερικής παρέμβασης» στις υποθέσεις της επαρχίας, καθώς και την ανάγκη αποφυγής απωλειών αμάχων. Συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη ταχείας αποκλιμάκωσης της σύγκρουσης που έχει προκύψει.

Νωρίτερα, ένας από τους σεΐχηδες της αραβικής φυλής, ο Σεϊχάν Μουντάρ Ιμπραήμ, δήλωσε στο RIA Novosti ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποκινούν αναταραχές στη βορειοανατολική Συρία για να λεηλατήσουν πετρέλαιο και γεωργικούς πόρους προσθέτοντας πως οι συγκρούσεις στην περιοχή εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail