Πρώην αναλυτής της CIA: Η απάντηση της Ρωσίας στις κυρώσεις έφερε πιο κοντά την κατάρρευση της ηγεμονίας των ΗΠΑ

ukrinform.net
Freepen.gr - Η απάντηση της Ρωσίας στις κυρώσεις από τις δυτικές χώρες έγινε η αφετηρία για τη γέννηση μιας νέας παγκόσμιας τάξης. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube, Dialogue works.

Κατά τη γνώμη του, συντελείται τώρα μια πλήρης αναδιοργάνωση της παγκόσμιας τάξης.

«Αυτό που συνέβη ως αποτέλεσμα της ταυτόχρονης επιβολής αντιρωσικών οικονομικών κυρώσεων και της ολοένα και πιο επιθετικής ρητορικής και απειλών κατά της Κίνας και της Ρωσίας ώθησε τη Μόσχα και το Πεκίνο, όπως σημειώσατε, να εργαστούν πιο επιμελώς για να δημιουργήσουν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Αυτό που συμβαίνει έδωσε πραγματικά πνοή στους BRICS. Η Βραζιλία, η Ινδία, η Νότια Αφρική αρχίζουν επίσης να διαδραματίζουν πιο σημαντικό ρόλο, μαζί με τη Ρωσία και την Κίνα», είπε ο Τζόνσον.

Όπως σημείωσε ο αναλυτής, τέτοιες αλλαγές στη διεθνή σκηνή σημαίνουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν την ιδιότητά τους ως ηγετική παγκόσμια δύναμη.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail