Ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος της Πολωνίας προειδοποιεί για την ήττα της Ουκρανίας στον πόλεμο

Gen. Rajmund Andrzejczak Źródło: Flickr / NATO North Atlantic Treaty Organization
Freepen.gr - Ένας κορυφαίος Πολωνός στρατηγός, ο Rajmund Andrzejczak, προειδοποίησε για τις συνέπειες της απώλειας της Ουκρανίας στον πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ στο Karpacz, ο στρατηγός υποστήριξε ότι μια ρωσική νίκη στην Ουκρανία και η πλήρης υποταγή της Λευκορωσίας από τη Ρωσία θα καταστήσει σαφές στην Πολωνία πως ακόμη και οι αμυντικές δαπάνες στο 5 τοις εκατό του ΑΕΠ ετησίως και ένας στρατός 300.000 ατόμων δε θα αρκούσαν.

«Η Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς πολέμου. Οι εχθρικές της ενέργειες κλιμακώνονται σε πολλούς τομείς και στοχεύουν και την Πολωνία . Όλοι πρέπει να στηρίξουμε την Ουκρανία στην επιδίωξη της νίκης. Αν χάσουμε την Ουκρανία, θα χάσουμε και τη Λευκορωσία. Σε περίπτωση απώλειας και των δύο αυτών χωρών, οι αμυντικές δαπάνες των περιφερειακών κρατών θα αυξηθούν σημαντικά και η Κίνα θα βγάλει συμπεράσματα από αυτές τις παρατηρήσεις», δήλωσε ο στρατηγός Andrzejczak.

Ο Andrzejczak εξέφρασε ανησυχίες για την πρόσφατη ανάπτυξη πυρηνικών συστημάτων από τη Ρωσία στη Λευκορωσία και την ανάγκη να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ αυτήν την πρόκληση. Σχολιάζοντας τις επαναλαμβανόμενες απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων, ο στρατηγός Andrzejczak τις συνέκρινε με απειλές γκάνγκστερ.

Κατά τη γνώμη του στρατηγού Andrzejczak, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι πιο ενεργό και ισχυρότερο ενάντια στους Ρώσους. Τόνισε τη σημασία της αξιοπιστίας του ΝΑΤΟ ενόψει της πιθανής ρωσικής επίθεσης, ειδικά δεδομένης της ευάλωτης θέσης της Πολωνίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail