Οι αμίλητοι Ρώσοι

pixabay / 1195798
Η Αρμενία, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας της Ρωσίας, ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου. 

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό φαίνεται να είναι το δάχτυλο της Αρμενίας στα μάτια της Ρωσίας. Σαφώς, οι Big Bucks Washington δωροδόκησαν κάποιον στην Αρμενία. Οι Ρώσοι δεν έχουν μάθει ακόμη ότι ο ιδεαλισμός του Πούτιν δεν υπάρχει πουθενά αλλού και πως πρέπει να δωροδοκήσουν τους Αμερικανούς.

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Ουάσιγκτον οργάνωσε την «Περιφερειακή Συνεργασία 2022», μια άσκηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ με τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας του Τατζικιστάν, του Καζακστάν, της Κρυργιζίας και του Ουζμπεκιστάν.

Ως εξώφυλλο της Ουάσιγκτον για την πρόκληση νέων προβλημάτων για τη Ρωσία, ο πρεσβευτής της Ουάσιγκτον στο Τατζικιστάν, Τζον Πόμερσχαϊμ, εξήγησε την παρουσία της Ουάσιγκτον στην Κεντρική Ασία ως εργασία για ειρηνικές απαντήσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις.

Ακριβώς όπως ο Πούτιν, το Κρεμλίνο, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάθονταν ήσυχα για 8 χρόνια, ενώ η Ουάσιγκτον έχτισε και εξόπλισε έναν ουκρανικό στρατό έτοιμο να καταστρέψει τους ρωσικούς λαούς στις αποσχισθείσες δημοκρατίες του Ντονμπάς, το Κρεμλίνο και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάθονται ήσυχα κάνοντας Τίποτα, ενώ η Ουάσιγκτον, παρακινούμενη από την αποτυχία του Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ετοιμάζεται να παρουσιάσει στον οπαδό μια άλλη Ουκρανία στην Κεντρική Ασία.

Φαίνεται ότι και οι Ρώσοι μπορεί να είναι ανυπόφοροι. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν  συνειδητοποιούν πως βρίσκονται σε πόλεμο. Ρώσοι τουρίστες συρρέουν στην Ευρώπη για να τους κλέψουν τα αυτοκίνητα και τα προσωπικά τους αντικείμενα ως εμπορεύματα που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Και αντί να προειδοποιεί τις αδύναμες, ουσιαστικά στρατιωτικά άσχετες χώρες της ΕΕ, το Κρεμλίνο προειδοποιεί τους ίδιους τους πολίτες του.

Η περσόνα της αναποφασιστικότητας και, της αδυναμίας δράσης που μεταδίδει το Κρεμλίνο στον κόσμο ενθαρρύνει την Ουάσιγκτον σε ολοένα και περισσότερες προκλήσεις που τελικά θα πάνε πολύ μακριά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail