Πρώην Αμερικανός πεζοναύτης: Οι Ουκρανοί δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τον ρωσικό στρατό

ukrinform.net
Freepen.gr - Η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δε θα μπορούσε να τελειώσει με νίκη για την Ουκρανία επειδή δεν είχε ποτέ τα μέσα να ανταγωνιστεί τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ Μπράιαν Μπέρλετικ σε συνέντευξή του στο The New Atlas.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα χρειάζονταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο πυροβολικό από αυτό που είχε ήδη η Ρωσία αλλά η Δύση δεν θα τους προμήθευε ποτέ με τόσα όπλα. Επίσης, πυροβόλα όπλα με συστοιχίες - δεν έχουν την ποσότητα που διαθέτει η Ρωσία», είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχικά ισχυρίστηκαν ότι θα ήταν εύκολο να νικήσουν τη Ρωσία, αλλά τώρα παραδέχονται πως οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται σοβαρές απώλειες χωρίς να προχωρήσουν, πρόσθεσε ο στρατιωτικός.

"Όλοι στη Δύση είπαν ότι ήταν αδύνατο για την Ουκρανία να αποτύχει στην αντεπίθεση. Τώρα, ελπίζω, ανοίγουν τα μάτια τους στην σκληρή πραγματικότητα. Οι στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν απλά πιόνια μιας χρήσης που η Ουάσιγκτον ανάγκασε να πολεμήσουν υπό συνθήκες που δε θα ήθελε ποτέ για τον στρατό της», κατέληξε η Berletik.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail