Συνεκπαίδευση Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας – Γαλλίας

Από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς την Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας, διεξήχθη Διμερής Άσκηση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των 2 Χωρών, η οποία έλαβε χώρα στην Στρατιωτική Βάση Defense Base Support Group (GSBdD) στο Mourmelon Mailly στην Γαλλία.

Η Άσκηση αφορούσε σε εκπαίδευση σε όλες τις φάσεις του αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών σχεδίασης και οργάνωσης μάχης Πεζικού, και σε αυτήν οι ΕΔ συμμετείχαν με 1 Διμοιρία Πεζικού υπό τον συντονισμό του 35ου Συντάγματος Πεζικού των Γαλλικών Χερσαίων Δυνάμεων (Command 35th Infantry Regiment).

Η Συνεκπαίδευση τύπου ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων) – LIVEX (Live Exercise), εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard, και αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των 2 Χωρών.

Η εν λόγω Άσκηση αποτελεί συνέχεια επιχειρησιακών δραστηριοτήτων μεταξύ των ΕΔ Ελλάδας – Γαλλίας στο ανωτέρω πλαίσιο, με πιο πρόσφατη την Διμερή Διακλαδική Άσκηση των 2 Χωρών με την επωνυμία «ARGO – 22» τον Σεπτέμβριο του 2022, οι οποίες αναδεικνύουν την στενή Στρατιωτική Συνεργασία των ΕΔ των 2 Χωρών και ενδυναμώνουν την στρατηγική συνεργασία Ελλάδος και Γαλλίας για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail