Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουν τον πόλεμο με την Κίνα


Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουν έναν πόλεμο με την Κίνα, λέει ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλι.

«Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε την ανοιχτή ένοπλη σύγκρουση με την Κίνα», είπε σε συνέντευξή του στο CNN.

Ο Milley πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη συμμετάσχει σε δύο «πολέμους μεγάλων δυνάμεων», εξηγώντας ότι μιλούσε για τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και πως μια τέτοια σύγκρουση με τη ΛΔΚ δε θα έπρεπε να συμβεί. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό ηγέτη, σε περίπτωση «κινεζικής εισβολής στην Ταϊβάν», η Ουάσιγκτον θα μπορέσει να την αποκρούσει. Ο Milley σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν μια «ειρηνική επίλυση» της κατάστασης μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail