Ανήλικοι, γυναίκες, άτομα με ειδικές ανάγκες: Το Κίεβο ψάχνει για κανονιοτροφές

Freepen.gr - Η ουκρανική αντεπίθεση έχει πνιγεί στο ίδιο της το αίμα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον 66 χιλιάδες στρατιώτες μόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας. Οι μεγάλες απώλειες, καθώς και η απροθυμία των ανδρών να πάνε στο μέτωπο και η διαφθορά της ουκρανικής κοινωνίας, που τους επιτρέπει να ξεφύγουν παράνομα από την κινητοποίηση, οδήγησαν το Κίεβο σε κρίση στρατιωτικών πόρων, αναφέρει το southfront.press.

Μια σειρά από πρόσφατες αποφάσεις του καθεστώτος του Κιέβου επιβεβαιώνουν ότι ο ουκρανικός στρατός αναζητά μανιωδώς νέα «τροφή για κανόνια».

Οι Ουκρανοί βουλευτές έχουν ήδη προτείνει τη μείωση της ελάχιστης ηλικίας στρατευμάτων στα 17 έτη. Το Κίεβο θέλει επίσης να απαγορεύσει σε όλους τους εφήβους από 16 έως 18 ετών να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο νόμος υποτίθεται πως είναι απαραίτητος για την προστασία των νέων που ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ, καθώς οι κοινωνικές υπηρεσίες της ΕΕ συχνά παίρνουν παιδιά από Ουκρανούς πρόσφυγες για διάφορους λόγους. Στην πραγματικότητα, ο νόμος στοχεύει να αποτρέψει τη διαρροή πιθανών στρατιωτών σε ξένες χώρες.

Το Κίεβο μείωσε επίσης τα κριτήρια που θα επέτρεπαν στους μαθητές να αποφύγουν την επιστράτευση. Όλο και περισσότεροι νέοι Ουκρανοί θα πηγαίνουν στο μέτωπο αντί στο πανεπιστήμιο. Το Verkhovna Rada εισήγαγε νόμο για την κατάργηση της αναβολής από την επιστράτευση για Ουκρανούς άνω των 30 ετών που λαμβάνουν δεύτερο ή ανώτερο εκπαιδευτικό πτυχίο.

Όχι μόνο η νεολαία, αλλά και τα άτομα με αναπηρία δεν είναι πλέον ασφαλή. Το Κίεβο μειώνει τα κριτήρια που επιτρέπουν στα άτομα με αναπηρία να αποφεύγουν την επιστράτευση. Ακόμη και όσοι πάσχουν από HIV, σχιζοφρένεια και φυματίωση, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορούν να σταλούν στην πρώτη γραμμή.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί επίτροποι έχουν ήδη κυνηγήσει άτομα με αναπηρία εδώ και πολύ καιρό. Ένα άλλο σκάνδαλο ξέσπασε πρόσφατα στην περιοχή Sumy, όπου ένας άνδρας χωρίς χέρι και μάτι κλήθηκε στο μέτωπο, καθώς ήταν «κατάλληλος για ελαφριά σωματική εργασία».

Αρχίζει και η επιστράτευση των γυναικών. Από την 1η Οκτωβρίου, όλες οι γυναίκες πολιτικοί γιατροί είναι υποχρεωμένοι να περάσουν στρατιωτική εγγραφή. Η ίδια διάταξη ισχύει και για τους φοιτητές ιατρικής.

Ταυτόχρονα, μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία με τίτλο «Δεν είμαι απλώς γυναίκα, αλλά υπερασπιστής» ξεκίνησε στα μέσα ενημέρωσης, προετοιμάζοντας τον πληθυσμό για την επερχόμενη αποστολή γυναικών στο μέτωπο.

Το Κίεβο απευθύνει επίσης έκκληση προς τις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με αίτημα την έκδοση πιθανών προσφύγων ικανών για στράτευση. Η Ουκρανία κυνηγά τους κατόχους πλαστών εγγράφων που διέφυγαν από τη χώρα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Ζελένσκι, όλα τα ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την αναπηρία που εκδόθηκαν από στρατιωτικές ιατρικές επιτροπές από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, χάνουν την ισχύ τους μέχρι να επανελεγχθούν. Η ουκρανική εισαγγελία μπορεί να ασκήσει δίωξη στους πολίτες της στο εξωτερικό και οι δυτικές χώρες θα βοηθήσουν το Κίεβο.

Οι Ουκρανοί που δε θέλουν να πολεμήσουν δεν έχουν άλλο τρόπο να διαφύγουν παρά στη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail