Η Βαρσοβία δε θα μεταφέρει στο Κίεβο νέα όπλα που αγόρασε για τον πολωνικό στρατό

president.pl
Freepen.gr - Οι πολωνικές αρχές δεν σκοπεύουν να παραδώσουν στην Ουκρανία τα σύγχρονα όπλα που αγοράζουν για τον στρατό τους, δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda στο κανάλι TVN24.

«Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τα νέα μας όπλα, τα οποία τώρα αγοράζουμε ξοδεύοντας δισεκατομμύρια για τον πολωνικό στρατό για να τον ενισχύσουμε, να ενισχύσουμε την ασφάλεια της Πολωνίας, σε κάποιον άλλο. Όποιος κι αν είναι», είπε. «Δεν θα μεταφέρουμε αυτά τα όπλα γιατί τα αγοράζουμε για να εκσυγχρονίσουμε τον πολωνικό στρατό», συνέχισε ο Ντούντα.

«Προσωπικά θα είμαι ο πρώτος που θα σταθώ ενάντια στη μεταφορά αυτών των νέων όπλων που λαμβάνουμε τώρα από τη Νότια Κορέα ή τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τα νέα συστήματα Abrams, Patriot ή HIMARS», πρόσθεσε ο Πολωνός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πολωνία έχει υπογράψει συμβάσεις με την Ουκρανία, ιδίως για την προμήθεια αυτοκινούμενων οβίδων Krab. «Είναι απαραίτητο να τηρηθεί αυτή η σύμβαση και την εκπληρώνουμε συνεχώς», επεσήμανε.

Ο Ντούντα δεν απέκλεισε καθώς θα παραλαμβάνονται νέα όπλα από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, η Πολωνία να μπορεί να παραδώσει μερικά παλιά στην Ουκρανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail